Miniloppet gick runt fotbollsplanen.

Karlshamn
I Norra prästslätten i Karlshamn ligger föräldrakooperativet Tummetott. En familjär liten förskola där föräldrarna får vara engagerade i verksamheten.

I mål fick alla barn medalj, frukt och dricka

Under Tummetottloppet var det just alla föräldrar som var engagerade och såg till så att det blev en trevlig dag. Loppen var respektive 300 meter och 1 km långa. Miniloppet gick på fotbollsplanen medan det lite större barnloppet gick i bostadsområdet. Alla deltagande barn fick nummerlapp innan starten och när de kom i mål kunde de tanka energi med frukt och dricka. Såklart fick de även en medalj för väl genomfört lopp.
– Jag upplever att alla barnen hade roligt även om inte alla var taggade på att springa så deltog de utifrån sin förmåga och hade kul tillsammans, säger föräldern Linnéa Bengtsson. Linnéa tycker att dagen blev fantastisk. – Det som gjorde det så bra var den härliga känslan av gemenskap när alla går samman och hjälper till. Det gav så mycket positiv energi vilket förstärktes av allas leenden och musiken, säger Linnéa Bengtsson. De två loppen stod i fokus men utöver detta fanns det även försäljning av korv och fika och en hoppborg. I år fanns även Skogsfalken på besök och hade en liten uppskattad orienteringsbana.

På det större loppet fick barnen springa runt bostadsområdet med föräldrar utplacerade för att alla skulle hitta rätt.

Barnen tyckte att det var roligt att det gick på tid och ville hela tiden göra om det igen för att försöka göra det ännu snabbare. I början fick någon vuxen hjälpa till med att läsa vad det stod på de olika stationerna, men barnen lärde sig snabbt så att de visste vad de skulle göra.

Nu längtar Tummetott efter nästa Tummetottlopp för att kunna bjuda in alla springsugna barn med sina föräldrar. Om man är nyfiken på Tummetott är det bara att höra av sig till förskolans rektor Matilda. Det finns lediga platser om man vill bli en del utav den trevliga gemenskapen.

Skogsfalken var på besök och hade orientering med barnen

Text & Foto: Veronica Palmgren

 

Föregående artikelSölvesborgs GK har fått sitt ”Amen Corner”
Nästa artikelLandslagsdebut av Clara Andersson, BK Revansch