Sölvesborg
Under december bjöd Hotell Humbla tillsammans med lokala jazztrion Sway upp till ett ”Julmys”. Julbord, julpynt och julsånger var ingredienserna.

Före detta polishus
Fastigheten för Hotell Humbla har sedan byggnaden stod klar använts som privat bostad för borgmästare Philibert Humbla med familj; sedan som polishus med arrestlokaler och drivs numera som hotell i privat regi. Inför 2022 års ”Julmys” var det såväl ut- som invändigt laddat för julmys med klädda granar, ljus, frukter, värmande brasa och ett gästvänligt uppdukat julbord. Julbordet hade en personlig touche och smak där speciellt desserterna blev en njutbar smakupplevelse.

200 artister
Jutta Whilborg, Linda Kullberg och Anni Söderdahl, en trio med titeln Sway och nu en del av Hotell Humblas ”Julmys”. Tillsammans med ackompanjetören, gitarristen Kristofer Bergman, fick de till en ”mysöppning” med Lill Lindfors låt ´Midnatt råder´, där publiken stämde in i sången. Efter den inledande ”allsången” blev det en fin version av ´In the Bleak´, känd genom Susan Boyles version. Variation underhåller och det blev lite snabbare tempo i ´Winter Wonderland´, låten som mer än 200 artister spelat in. Publiken var verkligen med på noterna. Därefter spelades ett par klassiska stämningsfulla julsånger i långsammare tempo; ´Nu tändas tusen juleljus´ och ´Let it snow´. De var hela tiden ackompanjerade av gitarren som hanterades med säker, varsam hand. Sway har uttrycksfulla och fina röster väl passande till julsånger. Judy Garlands ´Have Your Self´ blev en fin avslutning på ett särskilt trevligt underhållande ”Julmys”. Jazztrion Sway firar 10-årsjubileum 2023 och förberedelserna är i full gång.

Foto: Jan Eliasson
Text: Heidi Eliasson/Ingvar Jagestad

Föregående artikelÅgatan på 1950-talet
Nästa artikelVarför är det viktigt att läsa böcker