Sölvesborg

Våren har tagit fart på riktigt och hos Växthuset Flora Perssons Blommor berättar Therese Persson om vårens populäraste växter. Ut med blommigt och in med gröna växter som fjädersparris och high chaparall kaktusar.

Flora Perssons Blommor har under vintern och våren passat på att måla om i växthuset och ska öppna upp så att kunderna kan gå från växthuset och direkt ut på den mysiga, soldränkta innergården. På innergården har de utökat skärmtaket för att skydda växterna som står ute från väder och vind.
– För några dagar sedan gjorde vi en trevlig blomsterinstallation med björkstammar på ett kontor i Sölvesborg, berättar Therese, som driver Flora Perssons Blommor. När vi var där passade vi på att hjälpa till med omplantering av andra blommor och allmän blomsterskötsel. Företag och privatpersoner kan höra av sig till oss så gör vi hembesök.

Bild2-cmykVill man ha hjälp med omplantering i krukor eller trädgården är man välkommen att vända sig till Therese och hennes kompetenta personal för att boka en tid. De har både rätt kunskaper och verktyg för att ge växterna den bästa behandlingen.
– Bröllopssäsongen börjar dra igång. Vi kan lämna prisförslag på blomsterarrangemang till hela bröllopet, från bordsdekorationer till brudbukett, säger Therese. Vi kan även hjälpa till med dukning och dekorering. Kunderna är välkomna att ringa eller komma in i butiken för att boka en konsultation.

För de som ska fira studenter om ett par månader är det bra att vara ute i god tid med att förbeställa blommor. Ett tips är att välja en enklare blomma eller bukett att hänga kring halsen, och istället ge en större, präktigare bukett vid själva studentmottagningen.
– Det är roligt när kunderna kommer in och betalar med Sölvesborgskortet, tycker Therese. Eftersom de alltid får rabatt är det bra att försöka komma ihåg att säga till innan man betalar.

Titta in till Flora Perssons Blommor för att handla nya, fräscha växter att piffa upp hemmet med!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelInger Johannisson vann en vacker vindsnurra
Nästa artikelRestaurang- och livsmedelsprogrammet garanterar unga jobb