Clara Andersson.
Sölvesborg/Borås – Vid världens största boxningsturnering för kvinnor, Golden Girl Championship, debuterade BK Revansch unga boxare Clara Andersson som matchboxare med en övertygande seger.
The Golden Girl Championship gick av stapeln under månadsskiftet januari/februari i Borås. Årets tävling var den 10:e i ordningen. Över 300 boxare från ett trettiotal länder deltog. Mest långväga gäster kom från Canada och Indien. Från Europa kom många av deltagarna från Irland, England och av naturliga skäl var Sverige väl representerat.
En ung amatörboxare startar ofta som Diplomboxare, vilken är en tävlingsform för åldersgrupper från 10 år upp till 15 år. I diplomboxningen bedöms teknik och uppförande i ringen. En diplommatch får inte avgöras med hjälp av slagkraft. Matcherna avgörs i tre ronder med varierande tid anpassad efter ålder.
Nästa steg i boxningskarriären är, matchboxare ungdom, där samtliga klasser boxar tre ronder x 2 minuter. Klass B innefattar boxare som vid tävlingsstart har boxat 0-6 matcher, klass A för mer än 6 matcher.
Med elva diplommatcher i bagaget var det dags för BK Revansch unga löfte, Clara Andersson, att göra debut   som matchboxare i klassen, ungdom B 52 kilo. Motståndare var, Noor Makmood, IK Ymer. Clara har en distinkt vänsterjabb och utnyttjade den till fullo redan från start. Motståndaren blev konfunderad över framåtandan från Clara och backade undan. Jabben banade också väg för några välplacerade högerkrokar. I andra ronden blev det mer närkampsboxning, där Clara gled undan slagen förträffligt, för att i mitten av ronden få in en klockren högerträff. Slutronden dominerades av Clara som avslutade med en forcering av bästa märke och seger med klara 3-0. Efter debuten har Clara vunnit ytterligare en match.
Fakta Clara Andersson:
Namn: Clara Andersson.
Född: 27 april 2005. Längd: 164 cm. Vikt: 52 kilo. Bor: Bromölla.
Började boxas år: 2018.
Antal matcher: 2 samt 11 diplommatcher. Skola: Dalaskolan Södra.
Text & Foto: Ingvar Jagestad
Föregående artikelPaulina bakar bröllopstårtor
Nästa artikelScanian Art Groups planerade utställning är inställd