Glenn Ekstrand hälsar alla välkomna till Citykiropraktiken.
Vi träffar Glenn på Citykiropraktiken över en kopp kaffe i den fräscha lokalen på Hästtorgsgatan i Sölvesborg.
Här har han, tillsammans med massören Åsa Karström, varit verksam det senaste året. Åsa är en väldigt duktig massör som nyligen är färdig med sin vidare-utbildning till medicinsk massageterapeut. Man kan också ta del av deras kompetens på Kristianstadspraktiken, då de båda arbetar parallellt på klinikerna. Glenn och Åsa stötte på varandra då de båda arbetade med Mjällby AIF, han som kiropraktor och hon som massör.
Glenn var färdigutbildad kiropraktor 1998 efter 5 år på heltid på universitetet i England som ledde till en Master. Han har gått en specialistutbildning på universitets sjukhus i Prag under 6 år (kombinerat med hemmastudier), där de har en extremt kompetent personal som är långt komna vad gäller forskning. Glenn blev sedan först i Sverige med att ta examen i DNS, som han säger är en ovärderlig kunskap i arbetet som kiropraktor. DNS skulle man kunna förklara med att det är hur kroppen stabiliserar sig och hur man använder sig av den kunskapen för att behandla. Detta är även något som Glenn tillsammans med en kollega håller kurser om. Bland annat var de ifjol på Naprapaternas årsstämma, där de bjudits in för att föreläsa och hålla workshop.
Idrottsintresset har alltid varit stort och samarbetet med de lokala idrottslagen är något som för honom är en självklarhet. Hans önskan om att hjälpa kommer här till sin rätt. De söker upp Glenn i förebygg-ande syfte för att då kunna se till att det aldrig uppstår besvär. De kan då helt enkelt prestera lite bättre och därmed nå sina mål. Skulle en skada vara aktuell är det Glenns uppdrag att hitta bakomliggande problem till skadan.
Glenn har bagaget fyllt av erfarenheter och upplevelser. Han började sin bana inom vård och hälsa som undersköterska inom sjukvården. Många var de avdelningar han då fick bekanta sig med såsom operation, narkosakuten och intensiven. En annan spännande erfarenhet är hans arbete på fältsjukhuset i Irak under operation ”Desert Storm”.  Efter det uppdraget föddes ideen om att bli kiropraktor. Han har tidigare arbetat på Citykliniken i Kristianstad tills han 2004 tog över Citykiropraktiken i Kristianstad.
Praktiken i Sölvesborg är privat och Glenn har en ambition om att de 4 rummen ska fyllas. Hans tanke är att andra aktörer inom vård och hälsa ska kunna hyra in sig under samma tak. Glenn berättar också att han erbjuder akuttider i viss mån men att man kan förvänta sig en tid för behandling redan inom 3-4 dagar. Han berättar också att det ofta är hans specialkompetens som kommer till användning. Patienter som trots övningar och behandlingar inte kommer till rätta med sina problem behöver backa ett steg för att klara av övningarna. Med DNS kan man då självbehandla sig och få till en hållbar lösning.
Vi önskar Glenn och Åsa lycka till i de nya lokalerna.
Text & Foto: Jeanette Olsson
Föregående artikelAudio Video Elon förenklar sitt namn
Nästa artikelVåga prata och fråga om psykisk hälsa