Mats Larsen, Calle Larsen, Billy Larsen samt Joakim Moilanen.
Calle och Jocke tar över driften av det lokala golvföretaget som startades 2006.
Sedan 2006 har Mats Larsen drivit företaget Golvläggaren MCJ och varit med om många nya regler och ändrande av sätt att arbeta med tex, våtutrymmen och värmegolv.
– Jag startade eget då jag kände att det skulle ge mig frihet att styra vilka jobb och hur vi ville arbeta. Att arbeta för mig själv var en dröm som då passade väl in i min plan. När vi växte som mest och vi plötsligt var 6-7 personer som sysselsatte oss i vårt företag så blev det ganska tufft att driva företaget och jag bestämde mig då för att ändra på det, berättar Mats.
– Calle Larsen som kom med i företaget som plattsättare något år efter start står nu tillsammans med kollegan Jocke Moilanen beredda på att axla företaget. Mats känner en glädje i att killarna tar steget och tar över då han nu lämnar företaget som alltså kommer drivas vidare.
– Det känns tryggt att Jocke tar klivet in och delar detta ansvar med mig, jag hade kanske inte tagit steget fullt ut och drivit företaget vidare själv om inte det varit för honom, säger Calle.
– Dels så kompletterar vi varandra så perfekt med våra olika inriktningar så som att jag sysslar med golvläggning med kakel och klinker och Jocke håller i mattläggning. Men att ha en kollega som det funkar fint att samarbeta med och diskutera olika lösningar och planering med är alltid en trygghet.
Företaget har både små och stora företag som kunder men självklart även privatpersoner. Vi ombesörjer allt som behövs för att få ett vackert badrum eller nytt golv med tex golvvärme. Företaget arbetar enligt GVK och det ger kunden en trygghet för att våtutrymme är säkra och försäkringar och garantier ska täcka våra arbeten. Det är även viktigt att nämna att vi både tar fram material och hjälper till med råd inför en våtrumsombyggnad.
– Vi samarbetar med många byggföretag så vi kan ordna det mesta för kunden.
En gren som vi startat i senare tid är möjligheten att hjälpa till med att isolera gamla källargolv för att sen flyta ner golvvärme ovanpå det isolerade skiktet. Något som många 40-60-talshus med källare skulle behöva för att få bättre klimat och smartare uppvärmning. Här arbetar vi med att pumpa ut EPS-betong och har maskiner för att hjälpa till vid större arbeten, även vid flytspackling av större arbete med en rejäl pump, berättar Calle.
I företaget kommer framöver Calle Larsen, Jocke Moilanen och lärlingen Billy Larsen att kunna hjälpa kunderna och i bakgrunden och vid hjälp med att visa material mm kommer Mats att finnas behjälplig när man vill det.
Vi önskar Grabbarna lycka till med företaget som nu kommer att addera ett antal år till sina redan fyllda14 år.
Text & Foto: Patrik Lundin
Föregående artikelFärgglada tavlor som inspirerar
Nästa artikelMedvind på Olofströmskliniken