Guldmedalj till Ghassan Zugmout.

Sölvesborg/Söderköping

Gripen cup arrangerades av BK Gripen i Sporthallen Vikingen i Söderköping den 1–2 oktober. Näst intill 200 deltagare varav tre från BK Revansch från Sölvesborg.

Gripen Cup är en populär tävling som arrangerats genom åren. Deltagarna kommer i huvudsak från mellansvenska klubbar, dock förekommer ett och annat internationellt inslag. I årets upp-laga fanns danska, irländska och engelska gäster. Största svenska truppen kom från Hammarby IF Boxning med tolv deltagare. Totalt boxades lite drygt 100 matcher i olika klasser, indelade efter vikt och erfarenhet.

Guldmedalj till Nour Whebe.

Stort självförtroende

Först ut av BK Revansch boxare var Nour Whebe i klassen, junior C 75 kilo, som ställdes mot dansken, Anton Von Voss, från Hilleröd BK. Nour som redan i sin tävlingsdebut i våras erövrade en guldmedalj öppnade med stort självförtroende. Han utnyttjade sin längd och räckvidd föredömligt. Dansken visade sig vara en tuffing men kom till korta i slagväxlingen. Tre likvärdigt poängvinnande ronder för Nour gav en klar seger och guldmedalj.

Närkampsboxning

Näste man på tur var Ghassan Zugmout, som nu matchat in i klassen, junior B 71 kilo, med kraft av sina 7 matcher på meritlistan. I motståndarhörnet stod, Adam Sjölin Örebro BK. Adam en rutinerad herre för sin klass, med tidigare deltagande i Gripen Cup och King of the Ring. Ghassans specialitet närkampsboxning kom här till sin rätt mot en motståndare med liknande god närkampsboxning. Skillnaden var att Ghassan gick ur närkamperna med flest träffar, till domarnas belåtenhet, och guldmedaljen var bärgad.

Silvermedalj till Awas Amiri.

Fina kontringar

I klassen, senior C 63 kilo, äntrade Awas Amiri ringen i sin fjärde match. I andra ringhörnet stod mellansvenske mästaren, Dawid Arentovicz Botkyrka BK. En fin utmaning för Awas som till en början var med i matchen med fina kontringar. Dawid levde upp till mästerskapstiteln med förmågan att avancera framåt i poänggivande stil som präglade matchen. Silvermedalj till Awas som gjorde en strong insats och bidrog till BK Revansch medaljskörd.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBerts III:a bjöd på glada toner i mixad tappning
Nästa artikelSå gör du för att välja ett online casino som passar din spelstil