Robert och Hampus i den nya tillbyggnaden på Ekonomigolv.

Någon behöver alltid förnya golv och det är en bransch som följer trender som svänger ganska kraftigt.

Allt började 1972 i en bilaffärslokal i Valje. Gunnar och hans två söner, Thomas och Stefan, startade Ekonomigolv. De sålde främst heltäckningsmattor och verksamheten bestod förutom av butik även av entreprenad. Efterhand som verksamheten utökades med framförallt kakel och klinker flyttade man till nyare lokaler och byggde även till med 300 kvm.

– Vi flyttade till Sölvesborg år 2000 så här har vi huserat i 19 år och 2006 byggde vi ut nuvarande lokaler med 500kvm. Så nu har vi snart byggt färdigt den senaste lokalen som är ett lager på 370 kvm, berättar Hampus.

Vad är tanken med det nya lagret?
– Tanken är att vi ska kunna ha ett bra lager och få mer plats i vår butik som annars skulle kännas trång. Att vi kan köpa upp i större partier gör även att vi kan hålla bättre priser till våra kunder.

I dag sysselsätter man 10 personer i butik och i entreprenaden. Företaget drivs av tredje generationen och man har fortfarande samma sammansättning av verksamheten och det som var så populärt redan då företaget startade, nämligen heltäckningsmattor, är även i dag mycket populärt. Att kvalitén på mattorna i dag är mycket bättre och lättare att hålla rena, spelar så klart en stor roll.

– Man kan säga att för att dammet inte ska kasa rundor på golvet så lägger man en heltäckande varm och go matta, säger Robert. Även att använda direkt på klinkers eller gjutna golv då de andas.

Robert och Hampus driver företaget och man kan inte missa den stolthet de två känner när de berättar om hur långväga kunder kommer och köper sina golv och mattor. För bara några veckor sedan kom det en kund ifrån Skövde och handlade hela bilen full. Vi är allmänt kända för mycket bra priser och det lönar sig att tala med oss innan man ska lägga nya golv eller måla.

I butiken finner man även olja, rengöring samt färg för alla tänkbara tillfällen. Det viskas om en invigning vid ett senare tillfälle så håll öronen och ögonen öppna så ni inte missar den.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelFint väder för UDD-loppet!
Nästa artikelVisans Vänner i Karlshamn firade 40 år