Sölvesborg

Borres och föreningens födelsedag arrangerades på Kopparsträdets Hembageri den 29 juli där ordförande Ulla Boberg hälsade medlemmarna välkomna till första aktiviteten efter  ”pandemiuppehållet”.

Födelsedagen med dubbelt firande är numera en tradition. För föreningens del var det 7-årsfirande och för Bror ”Borre Carlström var det 114 år sedan han föddes. Traditionsenligt bjöds det på mumsiga Borre-bakelser, skapade av Ulrika Johnsson, Kopparsträdets Hembageri. Som grund en chokladbotten med tillsatta smaker av arrak och punsch. Borres självporträtt toppar bakelsen och sen tillkommer en yttre dekorering av rostade nötter. Önskas Borrebakelsen, annan tid än födelsedagen, går det alldeles utmärkt att beställa den året runt.

Sist föreningens medlemmar träffades var på årsmötet i mars 2020. Således nu en efterlängtad sammankomst där återigen trevliga Borre-minnen dryftades. Föreningen har under sommarens lördagar kombinerat öppethållande av Borre Museum och ”tjänstgöring som guider” i tingshuset. Detta efter en intern utbildning av kommunens tingshusguide Laila Klerestam. Kulturföreningen Borres Vänner har i dagsläget 91 medlemmar.

Närmast i tur för föreningens aktiviteter är en träff i september med utfärd till hemligt resmål med en privat samling av Borres alster väntar. Under Kulturkalaset är föreningens målsättning att hålla Borre Museum öppet ett par dagar. I slutet av november gästas föreningen av Johnny Karlsson,  Olofström, som kåserar om ”Borre och andra skämttecknare”.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVinnare av månadens bukett
Nästa artikelSommar i Svängsta