På Sölvevägen 44 i Sölvesborg hittar ni MasterFix PDR AB

Sölvesborg

Att få en bula i sin bildörr är ingen rolig upplevelse. Många bilägare känner säkert igen sig när man står där besviken och arg för att någon bara lämnat platsen efter att slängt upp sin dörr i din bildörr. Sen kör man runt med bulan länge för att man drar sig för att lämna in bilen på plåtverkstad och riskera att vara av med bilen i veckor. Ja sen är det så klart förenat med en kostnad på flera tusen i självrisk. Nu är det slut på detta, ja inte bucklor för de lär ju komma som vanligt, men Mr Buckle fixar detta i fortsättningen.

Hammare i plåten!!

Jag besökte Stephen Buckle som är inflyttad från England där han arbetade på Dentmaster och sedan 1996 har han arbetat inom branschen. Det var arbetet som förde mig till Sverige 2001, men kärleken som fick mig att stanna här, berättar Stephen. 2001 anlitades han av Olofströmsfabriken för att hjälpa till med återkommande bucklor i plåtarna vid framtagandet av S60. Där stannade han i två och ett halvt år och träffade kärleken. Efter tiden på Volvo så startade han eget företag med inriktning på att hjälpa till med bucklor. Han har rest runt i hela världen och arbetat med bilar och specialiserat sig på sk Paintless Dent Repair. Det betyder att han arbetar ut bucklor ur plåten och när han är klar finns det oftast inte ett spår efter bucklan och ingen lackering behövs. Kunden har kanske varit av med bilen en eller två timmar och kan sen fortsätta som vanligt.

Konstaterad buckla

För att visa mig hur det funkar så körde Stephen in sin lånebil och slog en typisk buckla som från en dörr av en annan bil. Han börjar sen med att massera ut bucklan och efter en stund finns endast ett litet märke kvar. Då jag blivit imponerad av hans resultat och tycker att det knappt syns så arbetar han vidare. Nu använder han hammare och en liten dorn. Resultatet är riktigt imponerande och bulan är helt borta när han slutar. Då kan man tro att det kostar mycket att bearbeta plåtbulor så här, men nej det kostar mindre än din självrisk på bilen om det inte är så komplicerade skador. Man hoppas att försäkringsbolagen hänger på och låter företag som dessa hjälpa till så man kan få ner skadekostnader. Alternativet med spackling och ny lackering är mycket dyrare och

Masserar ut bucklan

det är vi som betalar det med våra premier. Hur var det nu med hagelskador? Jo i Lidköping kom det en väldigt häftig hagelstorm och cirka 7000 bilar fick väldigt omfattande skador. Här deltog Stephen med ytterligare ett 30-tal andra proffs på bilbucklor för att fixa ungefär 3500 bilar. Det är ett nätverk av människor som hjälps åt var det än behövs i hela världen med liknande uppdrag. Är inte detta magi så vet jag inte vad som krävs för att få kalla något magi. Nästa gång du har en buckla på bilen kontakta då Masterfix PDR AB som arbetar i hela Skåne och Blekinge.

Lycka till önskar vi till Stephen.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelVarför var Nils så populär?
Nästa artikelFöreningar nattvandrar för ett tryggare Karlshamn