Solsken, glädje, nervositet… 40.000 i publiken som hejar oss fram emot vårt mål.

Malmö TOUGHEST Ribersborgsstranden Lör 11 maj 2019, Nordens ledande hinderlopp, 8 km & 40 hinder.

Vi vet att vi ska bli utmattade, utmanade och få vår livs upplevelse. Det är nu det gäller att ha roligt och njuta. Tillsamman klarar vi allt!

Förberedda i kropp och sinne står vi nu 06.57 på Sölvesborgs perrong för att möta vårt livs äventyr.

Under hela loppet följs eleverna åt och samarbetar i grupper som är anpassade efter individ. Ingen ska lämnas själv, vi ska göra det tillsammans, tider är sekundärt. Utöver att vi hjälps åt finns det ett gemenskap tillsammans med alla deltagare som tävlar denna dag. Alla hejar på varandra och ger en hjälpande hand där det behövs. Publiken jublar när vi klarar ett hinder, peppar oss när vi ska ner i det kalla vattnet, berömmer oss när vi kryper i lera och ålar oss fram under nät. Det ger kraft och energi och en glädje till att röra sig framåt.

Vackra vyer och en härlig variation i hinder som gör att det finns alltid en väg framåt för alla.

När vi når mål så är det en obeskrivlig känsla att se dessa ungdomar som sträcker på sig på ett helt nytt sätt ut i världen. Stolta över sin prestation som många inte trodde var möjligt. Alla elever valde att gå i skolan en lördag frivilligt för denna upplevelse som de inte ångrar utan tar med sig som en lärdom inför många val i livet. Jag vågade, jag vann!

Bästa dagen i mitt liv fick jag som ord och en kram.

Text & Foto: Therése Löfgren

Föregående artikel4 Teman för 77.1 – ”äpple, vatten, skog och berg”
Nästa artikelMAXI på gång för tredje gången gillt