Interiör
Interiör. Foto: Daniel Sverkersson

Sölvesborg
För ett par år sedan började Coffee House servera gourmetpizzor och hamburgare på sin meny och satsningen har slagit väl ut.

Kunderna åker från Kristianstad och Karlshamn för att plocka upp de läckra maträtterna.

Mario
Mario Hicheri i köket där pizzorna bakas. Foto: Daniel Sverkersson

Coffee House drivs av Mario Hicheri och Marta Golba. I sin matlagning är de noga med att satsa på närproducerade, färska, ekologiska råvaror, lokalproducerat kött och eget bakat bröd till burgarna.
– Vi vill ge våra kunder så färsk och bra mat som möjligt, berättar Mario. Menyn uppdateras kontinuerligt och vi provar hela tiden nya smaker för att kunna ta fram nya rätter till våra menyer. Inga halvfabrikat utan allt görs från grunden som tex hamburgare som görs av färs som vi själva kryddar enligt våra egna recept.

Osten på pizzorna är ingen vanlig ost utan en mix av tre olika ostar som det är lite mer smak i.

Utanför
Coffee House med pizza och hamburgare. Foto: Daniel Sverkersson

Det som tidigare var frukost, lunch samt eftermiddags-cafè fungerar mer i dag som restaurang som dessutom lyckats med kvällsmenyn. Vi har ganska mycket kvällsgäster som kommer och njuter av vår meny.
En rätt på menyn som blivit en hit är deras tapaspizza, en rätt för två personer där gästerna väljer fem sorters pizzor och får in minipizzor som är perfekta att dela på.
– Det gör att kunderna vågar prova olika pizzor från vår meny, ler Mario. Istället för att bara köpa samma pizza så vidgar de sina vyer.
Till pizzan eller burgaren kan man beställa en öl från Coffee Houses utmärkta ölmeny eller vinmeny.
– Vi lyssnar och anpassar oss hela tiden efter vad kunderna ger för feedback, säger Mario. Därför är vi anslutna till Sölvesborgskortet, för att gynna de kunder som handlar lokalt.

Nästa år har vi all anledning att fira, då firar vi nämligen 10år för Coffee House.

Text: Patrik Lundin
Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelJubileumslucian lussade på Drejaren
Nästa artikelPRO Näsums julsamkväm 2016