Sölvesborg  
I det allt finare vårvädret syns det fler människor ute i sina trädgårdar och på stan. En annan som flyttar ut på stan är Borre och hans teckningar. Några olika av dem finns att skåda i form av trevliga collage på olika platser runt om Sölvesborg och även i Bromölla.

Bild1_cmykI samarbete med Folkuniversitetet arbetar Kulturföreningen Borres Vänner med att få ut Borre på stan, så att hans roliga och tankeväckande teckningar kan avnjutas av så många som möjligt. På bland annat Medborgarkontoret, Polisen och Sölvesborgs Bibliotek kan man beskåda teckningar av Borre året ut. Tillsammans med teckningarna finns också lite information om Borre och föreningen.

Flera företagare i Sölvesborg och Bromölla har också blivit tillfrågade om de är intresserade av att ha ett collage med Borres teckningar på sin vägg. Just nu syns de hos till exempel Salong Romeo & Julia, Sölvesborgs Pizzeria, Restaurang Blåregn och Kopparsträdets Hembageri, där man även kan beställa smarriga Borrebakelser.

– Vi vill få ut Borre till Sölvesborgarna, och lyfta fram hans teckningar och vår förening, berättar Ingvar Jagestad, en av de engagerade i föreningen. Målet är att Sölvesborgarna ska se Borres teckningar i alla fall två gånger om året.

Teckningarna som valts ut beror på var collaget ska hänga. Hos frisörer skojas det om frisyrer och hos polisen skämtas det om att finkan blivit finare.

Håll utkik när ni är på stan, kanske kan ett gott skratt från en av Borres teckningar förgylla dagen!

Text: Petra Horning
Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBygdehistorisk vandring i sommarkvällen
Nästa artikelMörrums Hembygdsförening vårstädar