Från vänster: Niklas, Kastriot, Robert, Mats och Jethor

Sölvesborg
Ett stort och spännande projekt och ett prestigejobb, men även en stor ära att få jobba med Vasaskeppet säger Niklas Ekstrand VD på Blekinge Industrilack AB.
Niklas drev Blekinge Lack i Sölvesborg i 10 år och där man först och främst lackerade bilar, men också köksluckor och möbler. 2022 valde han att satsa på industrilackering och flyttade till Hjalmarssons lokaler i Sölve. Eftersom han gick från billackering till industrimålning behövde han större lokaler.

Befintlig stöttning till Vasa Skeppet

Lokalen var perfekt eftersom de har ett mycket gott samarbete med Hjalmarssons.
Niklas har investerat miljon-belopp i blästerhallen som är 30 meter lång och 13 meter bred, det är södra Sveriges största blästerhall. Målarhallen är 40 meter lång och 13 meter bred.
Snart kommer de vara åtta anställda på Blekinge Industrilack AB som nu också håller på att bli certifierade inom branschen.Niklas själv har norskdiplom som rostskyddsmålare och även två av de anställda har detta diplom samt drygt 30 års branschvana.
Ett stort uppdrag de har haft sedan starten är Årstabroarna i Stockholm som är två parallella järnvägsbroar över Årstaviken. De två broarna har tillsammans två järnvägsspår. Hjalmarssons svetsar och håller i jobbet och anlitar Blekinge Industrilack AB till blästring och målning.
Skeppet Vasa behöver ny stöttning för den vagga Vasa vilar i idag klarar inte längre att stötta skeppet på ett bra sätt. Det är med en stor ära företaget har tagit sig an detta projekt.
I slutet av år 2018 startade projekteringen av en ny stöttning. De största svårigheterna är stöttningen av skeppets för och akter. Den mycket höga aktern är svår att stötta på ett bra sätt. Det är ett stort och spännande jobb att få vara med och göra stöttorna till Vasaskeppet och jobbet är projekterat till år 2027.
Har ni fler uppdrag på gång frågar jag och Niklas svarar att det är tre nya broar på gång.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelBM Designcenter i Svängsta, där sommaren fylls med musik, design och minnen för livet.
Nästa artikelSölvesborgs Golfrestaurang är flexibla