Fr.v. Joakim Berghult, Johan Nilsson, Emil Petersson, Sam Svensson och Tommy Månsson.

BK revansch gästades av den svenske proffsboxaren Emil Petersson som sparrade mot BK Revansch unga framtidslöfte junioren Sam Svensson och rutinerade senioren Johan Nilsson.
Emil Petersson har gått 95 amatörmatcher i lätt welter- och weltervikt och deltagit i 8 Svenska Mästerskap med fyra bronsmedaljer på meritlistan. Han har också representerat Sverige i landslaget och deltagit i internationella turneringar i ett tjugotal matcher vilket inneburit turneringssegrar i Hvidovre Boxcup och King of The Ring. Han mötte under amatörtiden den nu världsrankade Anthony Yigit. Dessa meriter ledde fram till att ta steget över till professionell boxning. Emil inledde proffskarriären 10 november 2018 hos stallet Fight Life Promotion i Örebro. Fight Life Promotion har boxare från Sverige, Kroatien och England i sitt stall. Premiärmatchen mot georgiern Irakli Zubiashvili klarades av med glans, solklar poängseger. Även i andra matchen mot Slovaken Henrich Herak föll allt på plats och han fortsatte därefter med två glimrande segrar. En på knock-out och en på teknisk knock-out mot bulgariskt och polskt motstånd.

Sam Svensson och Emil Petersson i sparringtagen.

Framöver gäller att ta steget upp till 8-ronders matcher och träningen är i full gång tillsammans med tränaren Joakim Berghult med bl.a. sparring mot övriga stallkamrater. Denna ”gästsparring” hos BK Revansch ingår också i förberedelser inför kommande fighter.
BK Revanschboxarna Sam Svensson och Johan Nilsson har tidigare tränat med professionell sparring och insett det stora värdet i detta för utvecklingen som boxare. Något för Sam att ta med sig i höstens kommande matcher. För Johan Nilsson väntar deltagande i turneringen King of The Ring i Borås i slutet av november.
Dagens sparring för Emil blev två gånger tre ronder mot Sam respektive Johan.
– Sparring på bortaplan kräver mer skärpa och vakenhet, säger Emil. Även att det ofta blir nya stilar och andra viktklasser på motståndet är värdefullt, fortsätter Emil. För Sam och Johans del blev tempot och intensiteten den stora skillnaden med sparringen mot en yrkesman.


Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBegravningsbyrån med miljövänliga kistor
Nästa artikelAudio Video Elon förenklar sitt namn