Sölvesborg
Till Återvinningsgården kan företag vända sig för att lämna sitt återvinningsbara avfall. Här finns även berg- och grusprodukter till försäljning både för företag och privatpersoner.

Charlottendal Maskin är en entreprenadfirma i Sölvesborg som drivs av Lars-Göran Olsson. Utöver de 14 anställda och lite extra inhyrd personal sitter även hans hustru Ingrid och dotter Sara på kontoret.

Bild2-cmykI arbetsuppgifterna ingår allt från schakt, kabelförläggning, fjärrvärmeläggning och fiber till anläggning av dammar, dränering, VA-arbeten och vägarbeten. De har dessutom både ett eget kross- och sorteringsverk som de dels använder själva, men som även hyrs ut till andra företag.

I början av året slog de upp grindarna till sin nya anläggning Återvinningsgården.
– Vi kände att det behövdes en återvinningsgård för företagare, berättar Lars-Göran. Avfall som exempelvis park- och trädgårdsavfall, asfalt, trä, vissa typer av byggavfall och schaktmassor som annars är svåra att bli av med, kan lämnas hos oss och sedan bearbetas till nya fraktioner som till exempel kompost, flis, förstärknings- och bärlager.
– Mycket av återvinnandet kan vi själva utföra, eftersom vi har våra kross- och sorteringsverk, berättar Ingrid.

Anläggningen är alldeles ny och ligger intill Miljöstationen i Sölve. Med en yta på 64000 kvadratmeter och ett vågkontor utrustat med en 24-metersvåg har de goda förhoppningar om framtiden. På Återvinningsgården kan både företag och privatpersoner köpa berg- och grusprodukter, antingen genom att själva hämta materialet eller beställa utkörning.

I sortimentet finns bl.a. bergkross, makadam, grus, anläggningsjord, dressjord och täckbark. Nyligen har de även börjat sälja sitt material i storsäck. Säckarna rymmer ca en kubik och kan fyllas med det mesta ur sortimentet. Kunden får sedan säcken hemkörd.

INFO-Bladet önskar Charlottendal Maskin lycka till med sin nya, fräscha återvinningsgård!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelBorres födelsedag firades med smarriga Borre-bakelser
Nästa artikelHärligt musikcafé i Siretorp-Mörby Bygdegård!