Prisad personal.

Sölvesborg
Grattis årets handlare i Sölvesborg, Schack Matt.
Med de orden fick Ulrika och Helena ta emot en utmärkelse som betyder lite extra. Eftersom det inte är någon jury som utser vinnare i denna kategori så känns det extra roligt när kunderna får säga sitt.

Kunderna som röstar har fått veta kriterierna och bland annat ska handlaren vara en förebild för andra handlare. Schack Matt har satsat på sina butiker i Sölvesborg men även en Kids butik i Kristianstad. I Sölvesborg har man ett stort sortiment som ger hela familjen möjlighet att handla under samma tak.

Efter att varit en del i en större kedja med butiker i Växjö, Malmö, Karlshamn så valde man för några år sedan att renodla och det har nu gett resultat i form av mycket nöjda kunder som besöker butikerna. -Utmärkelsen ser vi som ett bevis på att vi gjorde rätt och framförallt tror vi att vår utökade service med lite extra bemanning och mixen av klädmärken slagit väl ut, berättar Ulrika.

I snart trettio år har systrarna Ulrika Karlsson och Helena Svensson drivit butik tillsammans. Då i starten huserade man på Östra storgatan med en cirka 40 kvadratmeter stor butik. Efterhand blev det lite flytt mellan olika lokaler och det startades fler butiker. I dag driver de butikerna SCHACK MATT i Sölvesborg och SCHACK MATT KIDS i Sölvesborg och Kristianstad. I Sölvesborg på Södergatan har man cirka 700 kvadratmeter butiksyta i gamla Hemköps lokaler. Här hittar man en stor ljus och härlig butik där man handlat med kläder sedan snart 10 år tillbaka. I dag är det två butiker varav den ena riktar in sig mot moderiktiga kläder för 17 år och uppåt.

Den andra delen, eller butiken, säljer kläder till nyfödda och upp till 16 år. -Självklart finns det coola och moderiktiga kläder för barn och ungdomar här, men det gäller att hålla rätt modegrad för barn, berättar Ulrika. I dag diskuteras det mycket om barns kläder och det är vi som måste se till att de kan köpa kläder som ungdomar och deras föräldrar gillar.

Ulrika berättar att man är så nöjda med det stöd som man kan känna i Sölvesborg. Kunder som återkommer och handlar mer hemma än i andra städer. Det gör att man inte kan slå sig till ro utan man måste vara på tå. Det är en snabb bransch så det blir mycket mässor och att hela tiden söka nya märken med bra kvalité. Konkurrensen ökar från de stora klädjättarna, då kan många mindre butiker behöva stänga.

Men SCHACK MATT KIDS öppnade i fjol en helt ny KIDS-butik i Kristianstad, allt eftersom man börjat efterfråga kläder med stil för yngre barn upp till 16 år. Det är i dag mycket mer accepterat med mjuka klappar och ofta önskar sig många barnkläder i julklapp eller födelsedagspresent. Vi träffar många mor- och farföräldrar som ska köpa de där kalsongerna eller de byxorna som önskas. Det gör också att man kan dra slutsatsen att intresset för kläder överlag har ökat. Likaså gör kundkretsen hos oss på SCHACK MATT, avslutar Ulrika.

Vi önskar Systrarna och deras personal lycka till.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelTest av grillkorv och spett
Nästa artikelKarlshamns nya maskot ”Castella”