spf pristag
Pristagarna fr.v. Per Stéen, Sigbritt Andersson, Lars Svensson, Ann-Christin Svensson, Kjell-Erik Andersson och Britt Malmberg. Foto: Ingvar Jagestad

Sölvesborg
Klubbmästerskap är en speciell tävling – med samma koncept och mönster år efter år skapar mästerskapet status. Antalet deltagare varierar något från år till år men tävlingen håller sitt intresse bland deltagarna. Årets mästerskap spelades på Sölvesborgs GK i september med Monica och Jan Tingstedt som tävlingsansvariga. De gjorde ett mycket bra jobb och såg till att arrangemanget fördes föredömligt i hamn. Vädergudarna var på deltagarnas sida, rätt temperatur och förhållandevis behaglig vind.

SPF-Bokens* klubbmästerskap är en tävling för golfare med medlemskap i SPF Boken, Sölvesborg. Av föreningens ca 400 medlemmar spelar omkring 10 procent golf, denna gång kom 35 deltagare till start. Mästerskapet spelas som slagspel i dam- och herrklass, lägsta nettoscore leder till mästerskapstitel.

Damklassen blev en golffest med fina scorer. Dagsformen i årets upplaga bland damerna var imponerande med en oerhört jämn kamp inpå ”mållinjen”. Sigbritt Persson startade med frisk offensiv golf, par på hål ett och birdie på hål två.
Föraningar om seger fanns då, Sigbritt Persson, innan tävlingen presterat stabil och gedigen golf. Med en för dagen het Odyssey-putter och ytterligare en birdie, på hål elva, var segern ett faktum. Två duktiga spelare kämpade om andraplatsen. Britt Malmberg, var jämnheten själv och med ett glimrande närspel säkrades andraplatsen ett slag efter vinnaren. Ann-Christin Svensson öppnade försiktigt första nio hålen för att sen med en formidabel slutspurt ta tredjeplatsen.

I herrklassen visade, Kjell-Erik Andersson, redan från start att han skulle bli en farlig utmanare till segern med säkra raka utslag. När andra ”halvlek”, hål 10-18, tog vid blev det snart klart att Kjell-Erik Andersson, inte tänkte ge bort något gratis. Särskilt hål 11 blev extra lyckosamt – en perfekt slagen järn-8 i den lätta medvinden mot en lite ”svårflirtad” flagga placerad kort efter dammen – Hole in One. Efter en säker och väldisponerad slutspurt blev det 73 slag netto och seger. På andra plats och två slag efter kom Lars Svensson som gjorde det mesta rätt, slog fina drivar, säkra inspel och i trillade puttarna. – Detta var en oväntad framgång, säger Lars Svensson. Per Stéen kom till start, enligt egen utsaga, med blandade resultat i bagaget. Nu stämde framförallt det långa spelet, som lade grunden till en tredjeplats med samma antal slag som tvåan.

Trevlig och uppskattad prisutdelning genomfördes direkt efter sista bollen med växlande prisutdelare i de två klasserna. Glada mästare höll sina segertal, någon lite kortare, någon lite längre; båda lika glada och stolta!

*SPF-Boken är Sölvesborgs lokalförening av Sveriges Pensionärsförbund, SPF seniorerna.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelNytt Advokat-kontor i centrala Bromölla
Nästa artikelCafé, bageri och hemkunskap i gamla anor