Bild på pristagarna från Viggurgalan 2022 - Foto: Amanda Jönsson

Villands Vånga
Viggur är en förening som har sitt säte i Villands Vånga men har medlemmar från Skåne, Blekinge och Småland. Vi är en förening som i dagsläget har ca 200 medlemmar och de är i alla åldrar och allt i från hobby ryttare till ryttare på elit nivå.

Från vänster Tekla Petersson och sin häst Vatnadís, Alicia Palm och sin häst Ljúfa på VM. – Foto:Tina Palm

Här finns en väl fungerande ungdomsverksamhet från de minsta ryttarna som startar sin ryttarkarriär upp till VM ekipage och allt därimellan.
Vi hade två ungdomar som representerade Sverige på VM i Holland nu i augusti. Där tog Alica Palm och hennes häst Ljúfa från Ekeholm hem ett Guld i Speedpass och Tekla Petersson och hennes häst Vatnadís från Noastallet tog hem två silver, i F1 och femgångskombination. Vi hade även ett ungdomslag med på Lag-SM som gick uppe i Riddarhyttan i juli. Av de 16 lagen som kämpade om medaljerna, krigade Team Viggur sig till ett silver!
Lag-SM är en rolig och fartfylld tävling för den allsidiga hästen då de tävlar i 13 olika grenar under 3 dagar.
På vår bana i Vånga anordnas träningar, tävlingar och andra aktiviteter. Vi träffas även för långritter, stickkvällar, ungdomsläger och galakväll m.m
Vi försöker anordna aktiviteter som passar olika ryttare och åldrar, så vi får ett brett utbud av aktiviteter.

Från vänster, Astrid Tillström, Johanna Jönsson, Mikaela Palm, Amanda Jönsson, Nea Pettersson och Matilda Malmsjö – Team Viggur!
Foto: Alicia Palm

Viggur är tacksamma för sina medlemmar som ställer upp som funktionärer och hjälper till att genomföra våra aktiviteter. För att visa vår uppskattning för våra medlemmar anordnade vi 2022 en galakväll med föreläsning, mat och prisutdelning för våra klubbmästare, SM och NM guldmedaljörer och utmärkelser till våra medlemmar.

Text: Frida Johansson och Johanna Jönsson

Föregående artikelMusikföreningen Blue Note – höstens program klart
Nästa artikelHUMOR OCH ALLVAR I EN LAGOM MIX BJUDS DET PÅ NÄR MAN FÅR BESÖKA BARBIES VÄRLD