Olofström
Vill du ha hjälp med anläggning av din trädgård eller har du behov av samtalsterapi då kan du vända dig till Tuija Finnilä. Med bägge fötterna på och i jorden har hon jobbat med människor i hela sitt liv på flera olika sätt.
Tuijas Växter startades i maj 2004 i Kyrkhult, en handelsträdgård och plantskola som inriktade sig på specialväxter. Kunder kunde komma med ritningar hur de ville att deras trädgårdar skulle se ut. Tuija planerade tillsammans med kunden och gjorde om ritningarna lite och de upp-skattade hennes synsätt på hur en trädgård kunde se ut och anläggas.
Under årens lopp har Tuija haft föredrag och undervisat inom trädgård. Plantskolan drev hon fram till maj 2018 och därefter fortsatte hon med konsultation och anläggning av trädgårdar. När Tuija stängde grindarna till handelsträdgården lät hon det stå helt orört till och med nov-ember 2020. Då hon vaknade tidigt en morgon och hade en bild i huvudet hur plantskolans 4000 m2 och växthusets 300 m2 kunde se ut. Hon skyndade sig att teckna ner det. Sedan dess har det varit fullt upp med att skapa ytorna.
I växthuset skapades det en sagovärld med en spa avdelning som även den går att hyra och då trädgården har varit en visningsträdgård med andliga energier och nu görs den mer sagolik. Nu hade Universums Underverk skapats. Tuijas andra företag som bland annat erbjuder healing, andlig och medial samtalsterapi.
Tuija är utbildad inom samtalsterapi och KBT. Med denna bakgrund kan hon hjälpa sina kunder som behöver komma vidare i livet.
Hon ser och förstår människorna på ett annat sätt. Hela livet sedan barnsben har hon hört och sett saker och upplevt händelser som är naturligt för henne och många andra men onaturligt för dem som aldrig varit med om detta.
Barn är mer öppna för detta ända fram till 7 års ålder. Det är jättekul att intervju barn berättar Tuija som anlitas av barnens föräldrar. Hon berättar också om en händelse som inträffande när hon drev handelsträdgården. En ensam kvinna kom och skulle köpa plantor till sin trädgård och jämte kvinnan stod en man som ville vara med och bestämma. En man som bara Tuija kunde se så hon frågade kvinnan lite försiktigt om hon visste att hennes man stod jämte och ville var med och planera trädgården. Jodå svarade kvinnan, han är alltid med. Framtidsplanen är att ordna kurser och möten inom Universums Underverk samt hålla föreläsningar om hur man kan bota sig själv, bli våra egna läkande händer.
INFO-Bladet önskar Tuijas Växter och Universums Underverk lycka till.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelRen eld och naturlig värme
Nästa artikelEffektiv och underhållsfri uppvärmning.