Janne, Bengt och Magnus.

Världsstjärnor som Magnus Larsson och Janne Gunnarsson sluter upp när Olofströms tennisklubb firar 90 år med en stor fest i sommar.

Festen hålls 10 augusti vid tennisbanorna i Lilla Holje. Olofströms tennisklubb har fostrat många framstående spelare genom historien, och de sluter nu upp när det är dags för 90-årsjubileum. Före detta världsstjärnor som Magnus Larsson och Janne Gunnarsson kommer, liksom framstående spelare som Douglas Geiwald, Urban Geiwald, Niclas Kroon, Johan Eghammer, Ulf Johnsson, Jonas Widerberg, Niklas Fjeldstad och Mats Olsson.

Festligheterna börjar klockan 15, och då kommer det att finnas möjlighet för både barn och vuxna att spela med OTK:s toppspelare. Sedan blir det upp-visningsturnering med goda chanser att få se riktigt bra tennis.

– Vi är naturligtvis mycket glada att Blekinges största tennisstjärnor genom tiderna kommer för att fira med oss. Vi kommer att få se tennis på mycket hög nivå, säger OTK:s ordförande Bengt Gerwen.

Efter tennisen blir det mat, dryck och livemusik. Olofströmsprofilen Ingvar Björnsson står på scen i festtältet, liksom irländska trubaduren Joseph Wilkins.

– Vi hoppas på en riktigt härlig sommarkväll vid tennisbanorna. Vi har inte sagt någon slutpunkt för programmet, utan vi firar så länge vi orkar, säger Bengt Gerwen.

– Magnus Larsson är OTK:s största spelare genom tiderna. Han inledde sin proffskarriär 1989 och hade sedan stora framgångar under 1990-talet. Som bäst var han rankad nr 10 i världen. Också Janne Gunnarsson nådde stora framgångar på den internationella tennisarenan. Han var som bäst rankade nr 25 i singel och hade också stora framgångar som dubbelspelare. Douglas Geiwald, som numera är bosatt i Hongkong, har på senare år slagit ett speciellt rekord. Enligt inofficiella uppgifter är den 47-årige Geiwald den första i tennishistorien som spelat Satelliter, ATP-tennis och Transition Tour.

Text & Foto: Privat, Olofströms Tennisklubb

Föregående artikelSölvesborgsgolfare toppar Skånska Rundtouren
Nästa artikelTrädgårdsdag i Sölvesborg firar 10 år