Fr.v: Linnea -cello, Sandra - tvärflöjt, Lova, Katalin, Alice - gitarr, Milla längst fram.

Musica Bellissima är en grupp som bildades 2015 under ledning av Katalin Hajas, körledare och pianist. Gruppen består just nu av 5 flickor 10 -16 år och alla flickorna har varit med från början.

Musica Bellissima medverkar i ”Träffas och Trivas” i Jämshögs församling, där många kan känna igen sångerna bland de som bor på äldreboenden, särskilda boenden i Olofström och de som kommer till Petrusgården i Jämshög.

Diakonissan Mervi Juutilainen berättar hur barn och ungdomar har sjungit och spelat i ca 20 år i programmet Träffas och Trivas.

I Musica Bellissima turas de om att sjunga solo och flerstämmigt, så alla får vara solister under de tre veckor som flickorna framträder med olika program: ”Midsommar, Musikaler och Sommarprogram”.

En dag för 4 år sedan sa flickorna Rubins farmor till Katalin: Lova kan tyvärr inte komma idag, men lillasyster Milla 6 år vill också vara med. Hon kunde alla texter utantill, fast hon inte kunde läsa och inte hade börjat skolan.

Milla sjunger en sång som heter ” För att du finns inom mej” ur Tarzan – sv.text av Monica Forsberg och musik av Phil Collins och Lova sjunger en fin visa som heter ”Jag vill ut och fånga vinden”, en dansk visa av Irma Lauridsen – svensk text av Ulla Henning- Lindblad.

Linnea Hellsten och Lova är klasskamrater och Linnea sjunger ”Midsommarvisa” och hon spelar cello – ”Här är gudagott att vara” tillsammans med Sandra på flöjt och Alice på gitarr. Gunnar Wennerberg har skrivit både text och musik.

Alice Karlsson sjunger ”Hemma, var ligger det nånstans? Kan nån ge svar? Nu är det midsommar och dans hos mor och far” ur Kristina från Duvemåla. Alice spelar också ett gitarrsolo – ”Asturias ”av Isaak Albeniz.

Sandra Ahlström och Linnea sjunger ”Somewhere” ur West Side Story och Sandra spelar tvärflöjt – ”This is me” av Justin Paul och Benj Pasek .

Det blir välkända sånger som t.ex. ”Sommarnätternas dämpade ljus”- text av Gösta Stevens och musik av Schrader och allsång med bl.a ” Vals från Jäms-hög” – text av Sven Edvin Salje och musik av Hilding Ljunggren.

Text & Foto: Karin Mattsson-Coll

Föregående artikelSommarens Berättarkvällar på Saloon Longhorn, Örlycke
Nästa artikelÖstersjöfestivalen 2019, snart är det dags igen!