Vecka 29 innebär bara en sak för Karlshamnsbor. Den årliga festivalen som livar upp stämningen i vår vackra hamnstad.

I vanlig ordning är det Onsdagskonserter som är det stora öppningsnumret. I år intar artisten Uno Svenningsson scenen kl. 20.00 följd av popstjärnan Molly Sandén kl. 21:30 och avslutar gör Markus Krunegård 23:00.

Vill man starta Östersjöfestivalen tidigare så startar Travfestivalen på Arena Albertswill i Asarum kl. 12:20. På närmare ort så drar smakfestivalen igång med öl och vinfestival nere vid Näsviken, Hamnparken kl 15:00.

På torsdagen då även torget är öppet för alla så är det kaffekalas med Nöjeskompaniet och Melodifestivalstjärnan Malou Prytz. Detta sker 17:30. Lite senare på samma plats sker den officiella Festivalinvigningen ledd av kommunalrådet Per-Ola Matsson. Kort därefter kommer kulturstipendier att delas ut. Invigningskonsert med Karlshamns Musiksällskap under ledning av Mikaela Brorsson med solisterna Elisa Lindström och Karin Thulemark bjuds det på när alla stipendier har delats ut. Rockgruppen Pagan Fury som senast sågs i Melodifestivalen 2018 kommer att avsluta festligheterna på torgscenen.

Är man barn eller föräldrar till barn så håller Barnens Festival i vanlig ordning till nere vid Rosengården. Konferencier är i vanlig ordning Robin “Rocko” Falck. Aktiviteterna som kan avnjutas där är Bamse & Lova kl. 12:00, Mojje kl. 14:00 och Jompa kl. 16:00. Årets tema för festivalparaden som startar kl. 19:00 vid Skottbergska Gården är Hållbart, Njutbart och Oslagbart. Hela dagen pågår även Smakfestivalen med diverse aktiviteter. Smakvärden på torsdagen är Patrik Trydefelt.

Fredagen bjuder på många aktiviteter på torgscenen. Först drar det igång med lokala tävlande förmågor i P4 nästa. Därefter kl. 17:00 intar musikgruppen Pontus och Amerikanarna scenen. Kl. 19.00 intar Kalle Moreus & Orsa Spelmän scenen. Avslutas gör det i Bluesens tecken med artisten Mick Clarke. Har man intressen mer av sådant som rullar på fyra hjul så kommer en bilutställning att äga rum nere vid Rosengården 12:00-16:00. Där borta kommer det även att bjudas på musikunderhållning av gruppen The Boppers kl. 14:00. Smakfesten pågår under hela dagen borta vid Näsviken. Dagens smakvärd är Lisa Lemke. På lördagen så inleds det med danstävlingar på torgscenen.

Därefter så sker diverse avtackningar och prisutdelningar fram tills att Musik på Stan med HP Bluesband drar igång. 21.30 så avslutar Stjärnglans med Robert Wells för tredje året i rad. Han har med sig sitt storband och gästartisterna Thomas Di Leva, Jakob Samuel från rockgruppen The Poodles och Eva Jumatate från Talang.

Smakfesten fortsätter även denna avslutande lördag vid Näsviken. Där blir det matlagning med Leif Mannerström och sonen Sebastian. Senare bjuds det även på en Stand Up Show av komikern Peter Wahlbeck. Borta vid Barnens Festival så uppträder Sean Banan kl. 14:00.

Under alla dagarna bjuds det även på lokal musik och annat trevligt nere vid Musiktältet bortanför BTH. I vanlig ordning anordnat av Musik i Carlshamn. Nu hoppas vi bara på ett vackert väder och att få lämna paraplyerna hemma.

Text & Foto: Paul Karlsson

Föregående artikelMusica Bellissima presenterar Sommarprogram i Träffas och Trivas
Nästa artikelRöster om nyheterna på Sölvesborgs Gk