Kylinge
Ljungbergs fastighets förvaltning är nya ägare av fastigheten där garnaffären låg i Kylinge.
Bolaget startade för några år sedan och har för avsikt att satsa på hyresbostäder i både villor och som detta fall en större fastighet där de vill bygga om till lägenheter.
Företaget kom igång med verksamheten precis innan pandemin och nu med hög inflation och räntehöjningar ligger de lite lågt men tänker att någon gång under nästa år ska de göra lite handlingar med ritningar och kostnadsförslag och förhoppningsvis om inte räntorna stiger mer utan hellre sjunker lite kunna ordna kapital till projektet samt söka erforderliga tillstånd såsom bygglov m.m.
Tanken är att kunna bygga om nedre plan där garnaffären och lilla stuvboden fanns till tre lägenheter på ungefär 70 kvadratmeter med egen ingång och uteplats. Lägenheterna blir i princip helt nybyggda med golvvärme, kaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare, parkettgolv och ljusa ytskikt överallt.
På andra plan finns en lägenhet som ska totalrenoveras med samma koncept som nedre plan.
Möjligheten finns även att göra en vindsvåning på tredje våningen.
Den gamla skoaffären i källaren ska byggas om till förråd. Från att de köpte fastigheten har de haft fullt upp med att tömma, städa och planera.
Foto: Privat

Föregående artikelÅrets julshow med Karlshamns Ridklubb
Nästa artikelVår Hembygd 2023 – en presentation