Björn Olofsson efter sitt första Hole in One.

6 frågor till Björn Olofsson som gjorde sitt första Hole in One på det 11:e hålet som också blev årets första på Boa Gk.

Hur gick nu detta till och hur var förutsättningarna? – Ja, det var under en sällskapsrunda med min bror Mathias Olofsson och kompisen Magnus Johansson. Flaggan var lite lurigt placerad långt upp till höger med hålet dolt bakom en förhöjning. Vinden blåste med snett från vänster. Normalt brukar jag använda sandwedgen men tog nu en lobwedge istället, vilket blev lyckat. Slaget blev spikrakt och jag såg bollen rulla mot flaggan, för att sen försvinna bakom förhöjningen. Anade då att chansen fanns och mycket riktigt mitt första Hole in One var ett faktum.

Har du varit nära Hole in One tidigare? 
– Ja, riktigt nära var jag på Karshamns 15:e hål för några år sedan. Den gången blev det en ”koppsnurr” som lika gärna kunde gått i hål.

Favoritbana du gärna återvänder till?
– Barsebäck återvänder jag gärna till; den alltid högklassiska konditionen; den omväxlande karaktären mellan seaside, skog och park, ger fina utmaningar. Banor i Polenmed med fin layout är också banor jag gärna återvänder till.

Vad är din styrka och vad behöver du träna på? – Olika från runda till runda. Svingen underhåller jag med regelbunden träning på klubbens drivingrange. Passar då gärna också på att träna lite närspel och puttning.

Vilka golflegendarer/tourspelare skulle du vilja spela med i en fyrboll? – Adam Scott, som är min personliga favorit, med sin fina svingrörelse. Seve Ballesteros för hans fantastiska närspel och konstslag. Tiger Woods som är en komplett golfare.

Vilken golfregel skulle du vilja ändra på? – Ge fri dropp för bollar som ligger på fairway i uppslagna torvor.

Fakta Björn Olofsson:
Född: 14 augusti 1969.
Bor: Olofström.
Hcp: 6,1.
Antal golfår: 31 år.
Favorithål på Boa: Hål 8.
Favoritspelare: Adam Scott.
Bästa bruttoscore på Boa: 72 slag.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelVem är rektorn på Österslättskolan?
Nästa artikelSkräddarsydda event