Åsa Jarl har satt guldkant på sin vardag genom att våga satsa på sig själv. I 10 år jobbade Åsa heltid som legitimerad biomedicinsk analytiker. För 3-4 år sedan, efter sitt andra barn, kändes hon sig trött och sliten. Hon hade tröttnat på att bara prata blöjor och barnmat. Hon ville träffa nya människor och ha sin egentid.

Via sin svägerska fann hon vägen som idag förändrat hennes liv. Hon fick kontakt med ett hudvårdsföretag som jobbar med direktförsäljning. Efter att själv ha provat deras produkter så var Åsa ohjälpligt fast. Ändå kändes det pirrigt att ta steget från att vara köpare till att själv visa produkterna för andra.

– Jag tänkte att om det inte går bra så sitter jag i värsta fall på produkter som jag själv ändå använder, så det är ingen stor förlust, ler Åsa.

Det hon inte fick i sitt gamla jobb var flexibilitet, att arbeta på sina egna tider och efter sin egen förmåga. Att jobba heltid eller deltid, men även kunna ta en dag ledigt med barnen. Det var precis vad hon hittade.

Idag jobbar hon även som sales director, och utbildar andra kvinnor som vill börja jobba som skönhetskonsulter, kvinnor som också vill förändra sina liv, sätta lite guldkant på vardagen eller vill ha lite extra inkomst.

Det Åsa tycker bäst om är att inspirera andra. Under hennes ledarskap växer hennes konsulter i en miljö som bygger på uppmuntran och uppmärksamhet. De fokuserar på det positiva istället för det negativa, och varje veckan för att peppa varandra.

– Vi är mer rådgivare än säljare, och vill ge inspiration till våra kunder, berättar Åsa. På våra hudvårdsklasser får alla deltagare individuell hjälp med vad som passar just deras hudtyp och färger. Vi gör mycket förarbete och förhör oss om vad kunden är i behov av eller vill förändra.

– Själv vill jag sprida glädjen och dela med mig av mina erfarenheter, fortsätter hon. Jag vågade ta steget att förändra min vardag. Med mitt jobb vill jag inspirera andra att också våga satsa på sina drömmar.

INFO-Bladet tackar Åsa för hennes tid och hoppas att hon kan inspirera fler i framtiden.
Åsa Jarl

Text och bild: Petra Horning

Föregående artikelFördel Hässleholm
Nästa artikelIvar Håkansson AB, Bildelshuset