Jämshög
På MK Jämke samlas killar och tjejer i blandade åldrar för syssla med ett gemensamt intresse, nämligen motorcross. De ca 50 aktiva medlemmarna gör sig nu redo för att kvala och tävla i speedcross den 26, 27 och 28 juli.

-Tävlingen börjar med kval och träning för MK Jämkes medlemmar på fredagen, berättar ordförande Joakim Liljedal. Vanligtvis tävlar man i 25 minuter men i år är heaten på 10 minuter. På lördagen är det fri dag för klubbens kvalande och på söndagen är det final. Det kommer crossåkare från hela landet som både tävlar och tittar på.

Tävlingen hålls i samband med att MK Jämke firar 50-års jubileum och på fredagen och söndagen kommer man kunna prova på att köra cross. På lördagen kommer det finnas ett mattält på området och trubadur. Ett antal MC-utställare finns också på plats.

MK Jämke är en crossklubb som i dagsläget består av ca 200-250 medlemmar. Klubben har två manliga och en kvinnlig tränare, som alla är utbildade inom cross och har tränarlicens nivå ett. På banan i Jämshög kan alla få köra cross och även enduro, och man behöver inte vara medlem i MK Jämke för att få köra, utan vilken crossklubb som helst går bra.

För att kunna köra cross finns tre enkla steg.
1: köp en crosscykel
2: bli medlem i en crossklubb
3: fixa ett fordon som kan köra cykeln till och från träningsplatsen.
Fordonet är extra viktigt eftersom det är olagligt att köra cross och enduro på allmän väg.

Välkommen till MK Jämkes tävlingshelg och 50-årsjubileumet den 26, 27 och 28 juli för att testa på sporten eller bara kolla på när tävlingsdeltagarna flyger fram i den vinande jorden.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelVälkommen ombord på Klacken
Nästa artikelFolkets Park 100 år