Sölvesborg
Det är nu bekräftat att en av sommarens mest önskade bokningar kommer avsluta årets Killebomfestival. Med endast fyra exklusiva spelningar i sommar kommer Stiftelsen till Blekinge för första gången.
Efter några års uppehåll återkom traditionen att avsluta Killebom med konsert på Sölvesborgs Slottsudde. Med artister som Caj Karlsson, Calaisa och Eldkvarn drog de en publik på ca 1200 besökare.
– Det är en av de vackraste platserna i södra Sverige och det måste vi ta vara på. Det är en utmärkt plats för konserter, säger Ulf Bjälkenborn som är festivalansvarig för Killebom.

Den 12:e mars avslöjade Robin Åkerman och Malin Törnqvist från Paraply produktion att det är inga mindre än Stiftelsen som kommer avsluta Killebom det här året. Stiftelsen kommer att göra fyra sommarturnéer under första veckan i juli och det blir första spelningen i Blekinge.
– Vi har jobbat på detta sedan i januari och det är roligt att de väljer att komma till Blekinge för första gången, säger Robin.
– Det är roligt att föra vidare traditionen på Slottsudden tillsammans med Stiftelsen. Intresset för dem verkar vara enormt och vi har pusslat en hel del för att få till den här konserten, säger Malin.

Passa på att uppleva Stiftelsens första konsert i Blekinge på Sölvesborgs Slottsudde den 6 juli.

Text: Sarah Petersson
Bild: Live Nation

Föregående artikelRaubtier fick hela Bellevue att rocka
Nästa artikelGreen Charge sydost