solstaI Asarum ligger det lilla hotellet Solsta Towers, ett gemytligt hotell med smakfullt inredda rum och med en underbar sommarterass och trägård. Hotellet är känt för sin trivsamma miljö.

Sedan 1932 har hotellet erbjudit gäster en plats att övernatta på. Solsta var namnet på hotellet när det grundades, men genom åren har det anrika hotellet kallats både Solhem och Hotel Solgårda.

Hotellet drivs idag av Maria Rundqvist tillsammans med barnen Pontus och Elias sedan 6 år tillbaka. När de bytte tillbaka till namnet Solsta la de till ”Towers” efter Fawlty Towers, den engelska komediserien med John Cleese.

– Vi har nyrenoverat hotellet i gammal stil med originalmöbler från 30-talet, säger Maria. Dagens måndag-fredagsbuffé består av vanlig enkel humanskost och är gjort från grunden, vi använder aldrig halvfabrikat, fortsätter Maria.

Hotellet har 4 enkelrum och 4 dubbelrum. Alla rummen är olika inredda och ger en inbjudande och välkomnande känsla. Det finns gott om frächa toaletter och duschar i korridoren, handfat finns i de flesta rummen. Morgonrockar finns i alla rum, liksom tv och trådlöst bredband.

Solsta satsar mycket på hjälp till behövande. – Vi har oktobernatta här på Solsta där vi har en julloppis där alla pengar går till hjälpbehövande och på julafton har vi öppet mellan kl 16-19 för hjälpbehövande, säger Maria

Varje fredag är det ”Solsta Pantry”. Då kan man ta med sig sin vän, sin familj eller kanske sina arbetskamrater så bjuder Solsta på mat från skafferiet men man betalar sin egen dricka. Det har varit mycket populärt och uppslutningen har varit stor.

På menyn på Solsta Towers finns bl a ”Sybils frukostmacka”, en rejäl grovarbetarmacka. De har en mycket omtyckt smörgåstårta med egengjord majonäs, julbord med hemlagade delikatesser, allt från egna sillinläggningar till hemmarullade köttbullar.

solsta-2

I matsalen, med plats för 75 sittande gäster kan man sitta ner och njuta i den trivsamma miljön. På deras sommarterrass finns det plats för ytterligare 25 gäster att avnjuta den utsökta maten, eller varför inte under äppelträden i den stora trädgården.

Fotboll och hockey visas på storbilds- tv i baren vid speciella tillfällen.

Maria har 2 anställda, Therese Jensen och Emma Magnusson.

text&bild Carina Breiner

Föregående artikelNäringslivsdagarna 2010
Nästa artikelKreativum-Science Center för nyfikna i alla åldrar