Kristianstad
I ett gammalt, vackert och k-märkt hus hittar man Jaffa Blommor, Kristianstads äldsta blomsterbutik. Här har man sedan 1940-talet specialiserat sig på blomsterarrangemang som passar alla tillfällen, från glädje till sorg och allt annat däremellan.

Trots sin aktningsvärda ålder är denna 70-åring till blomsterbutik fortfarande i ständig utveckling för att kunna erbjuda sina kunder unika och vackra blomsterarrangemang. Roger Nilsson och hans personal satsar mycket på att hela tiden på att ta fram fräscha idéer och modernisera klassiska blomsterbindningar.

– Man ska inte vara rädd för att prova något nytt och tänka utanför ramarna för hur det klassiska alltid har utformats, säger Roger. Vi strävar alltid efter att skapa blomsterarrangemang vars design ligger i tiden och känns fräscha och moderna, samtidigt som de förmedlar rätt känsla och intryck för det speciella tillfället.

Dagarna går mot en högtid som kan kännas sorgsen och tung för många, lördagen den 2:e november infaller nämligen Alla helgons dag. År 1953 blev Alla helgons dag en officiell helgdag i Sverige och den här dagen ägnar vi våra tankar särskilt till de anhöriga som inte längre finns med oss, genom att tända ljus och pryda gravar och minneslunder med vackra blommor.

Jaffa Blommor har fyllt sin butik med vackra kreationer i olika former och färger. Där finns allt från kransar av granris dekorerade med färgsprakande blommor, till rosorbuketter formade till hjärtan. De har även flera arrangemang i höstens värmande färger som passar utmärkt att ha på köksbordet eller i vardagsrummet för att lysa upp den mörknande årstiden.

Ta tillfället i akt att få en vacker blomsterkreation skapad av de fantastiska floristerna på Jaffa Blommor.

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelFartfyllt och bekvämt med elcykel
Nästa artikelPretium Vita – med sikte på framtiden