Karlshamn
Lystring! Vill du headbanga hela natten lång? Då ska du besöka Bellevueparken den 14 mars när metallbandet Raubtier intar scenen.

Industrimetallbandet Raubtier från Haparanda släppte den 5:e februari sitt 4:e album ”Pansargryning”. Nu tar de med sig albumet och drar ut på turné, från Haparanda i norr till Malmö i söder.
– Man släpper en platta för att turnera, inte tvärtom, säger Hulkoff.

Raubtier består av Pär Hulkoff på sång och gitarr, Mattias ”Buffeln” Lind på trummor och Jonas Kjellgren på bas. De har spelat ihop i 15 år och har haft många projekt ihop.
– Vi har haft band ihop tidigare men det gick inte så bra som vi ville. Vi startade Raubtier 2007 och det har rockat på bra, berättar Hulkoff.

Samtidigt som Raubtier har de även bandet ”Bourbon Boys” tillsammans med Kenneth Seil. Till skillnad från den hårda musiken de spelar med Raubtier så har de här valt att spela country rock. Bourbon Boys har hunnit med att ge ut två album. Debutalbumet “Shotgun, Trucks & Cattle” släpptes 2012 och senaste plattan “Hail to the Chief” och gavs ut 25 september 2013.

Raubtier har turnérat i många år och besökt allt från scener byggda av lastpallar till stora festivaler.
– Alla spelningar har sin charm men de mäktigaste vi varit med om var på Sweden Rock Festival och Metalltown. Då var det ca 20.00 personer i publiken, säger Hulkoff.

Den 14 mars kommer de till Bellevueparken i Karlshamn och biljetter finns att köpa på hemsidan, www.raubtier.se
Vi ses för en kväll fylld av metall!

Text: Sarah Petersson
Bild: Michael Asplund

Föregående artikelFölj med tillbaka i Karlshamns historia
Nästa artikelMed tavlan i sikte