web-140819-9907-CMYKBromölla
För att följa den snabba utveckling på marknaden har Magnus och Pia genom åren följt nya trender och anpassat verksamheten till rådande intresse från kunder. Nu väljer de att satsa på sin butik i Bromölla och gör den till en fullservicebutik. Det är då oundvikligt att man stänger Sölvesborgsbutiken.

För att lättare kunna slimma och överblicka sin verksamhet krävs det att man har resurserna samlade och de flesta kunderna ser inte avståndet mellan Sölvesborg och Bromölla som något hinder. Det blir bättre med bemanning då man är i samma butik.
Sedan syskonen tog över Bromöllabutiken och gick med i Audio Video-kedjan 2010 så har det satsats på vitvaror genom samarbetet med Elon. I butiken finner mandet mesta man kan behöva inom hemelektronik och vitvaror som till exempel kyl, frys, disk, spis och massor av mindre hushållsel.

– Även hemkörning och installation ombesörjs. Vi har duktiga servicetekniker om du får problem med tv-signal eller annat. Det finns även en köksutställning och en rejäl tv-utställning men självklart finns produkter inom foto, telefoner, parabol, skrivare och datorer kvar, säger Magnus. Det vi kommer att satsa på än mer nu i Bromölla är vår bildproduktion. Vi har investerat i en ny storformatsskrivare som gör bilder i absolut högsta kvalitet på papper eller canvasväv. Vi hjälper till med att rädda gamla fotografier, här kan ibland underverk göras, och vi kopierar gamla filmer till DVD. Vi tar självklart fortfarande bilder till visum, körkort och ID.
– Den personliga servicen är för många så viktig och därför vill vi försöka bevara den i butiken, säger Pia. Vi vill att kunderna ska kunna känna trygghet när de väljer att handla hos oss. I ett längre perspektiv så måste man nog som konsument också fundera på hur man vill att framtiden ska se ut. Är det näthandel, stora köpcentra på större orter man vill ha eller är man mån om att även den lilla orten ska kunna överleva och tillhandahålla en god servicegrad.

EASY fakta: Det finns en lång tradition i familjen ända sen 1949 när deras far Egon Jönsson startade sin första fotobutik i Bromölla. I Sölvesborg öppnade de fotobutik 1964 och 2001 byggdes butiken ut och sortimentet utökades med radio och tv. 2010 tog syskonen över Radiohuset och i samband med detta lämnade de också Expert-kedjan för att istället tillhöra Audio Video, som Radiohuset tillhörde sen tidigare. Radiohuset hade också nästan lika lång historia bakom sig i Bromölla. Det var Otto Svenssons radio & tvbutik på Kyrkvägen som var ursprunget till Radiohuset.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelFem år av mode och skönhet
Nästa artikelFrån Nederländerna till fältsstationen Åsen