Bromölla
Måndagen den 28 april kl. 19:00 äntrar Torgny ”Kingen” Karlsson Humlescenen tillsammans med sitt band Uppercuts. Med kärlek till rock’n’roll bjuder de på en oslagbar kväll, som går rakt in i hjärtat.
Året var 1956. Bara någon vecka efter Elvis Presleys genombrott på andra sidan Atlanten letade sig den nya amerikanska ungdomskulturen till Söderqvists bokhandel i Sveg. ”Kingen” berättar om hur en stenkaka från USA för evigt möblerade om i folkhemmets skivsamlingar.

Hans föreställningar bygger på hans bok och film med samma namn. Bejublade klassiker från 50-, 60-, och 70-talen blandas med ny musik inspirerad från denna tid.
När rocken kom till Sveg är bokade på 90 platser runt om i landet under 2014 och drar fulla hus. För att få den rätta känslan kommer du att mötas av Bridgemill cruisers och Skåne cruisers, som visar sina bilar från 50- och 60-talen, utanför entrén till Humlescenen.

Föreställningen är ett samarbete mellan Bromölla musik- och teaterförening och Sölvesborgs riksteaterförening.

Text & Bild: Mia Persson Fröjd

Bromölla musik- och teaterförening
Uppdrag: Att erbjuda allsidig scenkonst av god kvalité.
Antal styrelseledamöter: 11 stycken.
Antal medlemmar 2013: 181 stycken.
Medlemsavgift: 120:- (80:- för sammanboende). Barn och ungdomar upp t.o.m. 19 år går gratis.
Antal föreställningar 2013: 15 stycken.
Antal besökare 2013: 1 081 stycken.
Publikens snittbetyg: 5,2 (på en skala 1 – 6)
Musik- och teaterföreningen tilldelades Malmö Operas veteranpris 2013 för att på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att föra ut Operans utbud till alla delar av Skåne.

Föregående artikelMånadens Bukett i Sölvesborg & Bromölla
Nästa artikelFisk och skaldjursgryta med mycket smak