Näsum
Världens barn stod i centrum när Lions Club i Bromölla och Näsums församling ordnade en musikkväll i Näsums kyrka. Paul Skoog och hans enmansorkester underhöll i den välfyllda kyrkan.

På ”Världsbarndagen” , måndagen den 7 oktober, arrangerades insamlingar i bland annat TV för ”Världens barn”. Lions Club i Bromölla och Näsums för-samling ordnade tillsammans i Näsums kyrka en musikkväll med Paul Skoog och hans enmansorkester och samlade in pengar till ”Världens barn”.

Inför en välfylld kyrka välkomsttalade Presidenten i Bromölla Lions Club Peter Nordström  och framhöll att vi inte kan hjälpa alla, men vi kan hjälpa många.
Paul Skoog är inte bara sångare och underhållare, han trakterar också fem instrument samtidigt: Gitarr spelar han med båda händerna, basen styr han med höger fot och trummorna med vänster. Piano spelar han med ett påsatt finger på gitarrhalsen och munspelet har han i ställning runt halsen.

Paul Skoog är upp-växt i Furuboda där hans föräldrar grundade rehabiliteringscentrat. Han inledde med ”Räck mig din hand, vi har samma väg att gå”.  Han bjöd på en rad sånger och avslutade med ”Man ska leva för varandra”.

–  Barnen måste alltid komma i första rummet, sammanfattade kyrkoherde Ulrika Persson FN:s barnkonvention i sitt tal.
Kollekten uppgick till 4 980 kronor och medarrangören Bo Widell från Lions Club i Bromölla framhöll att pengarna går oavkortat till ”Världens Barn”.

Text & Bild: Alf Norderyd

Föregående artikelBromöllas nya ”number one”
Nästa artikelJana behandlar din smärta