Sommartider, semestertider, sol och bad. Visst har det varit en helt underbar sommar i vårt härliga Sverige. Trots detta längtar man efter lite annat på sin semester.

Untitled-2

Praktiskt nog ligger Danmarks huvudstad endast ett stenkast iväg – knappt tre timmars resa från kust till kust (Karlskron- Malmö och sedan direkt till Köpenhamn via Öresundsbron). En augustimorgon kl. 9.00 satte vi oss på tåget i Bromölla och klev av samma tåg på Centralstationen i Köpehhamn kl.11.15! Untitled-1

Helt fantastiskt. Lite god mat och dryck på tåget, så känns det som om man precis satt sig på tåget när det är dags att kliva av. Tivoli rakt över gatan med stationen i ryggen och därifrån vidare över torget så är du på Ströget. Förutom all kommers som finns tillgänglig längs gågatan, underhålls du även av diverse gycklare och musiker. Det finns gott om ställen att förfriska sig med en glass eller något gott att dricka. Mysiga restauranger och pubar med livemusik. När du strosat längs Ströget kommer du så småningom fram till Nyhamn, en mysig del av Köpehamn med mycket hamnkrogar och ett myller av folk.

Om du inte vill promenera tillbaka till stationen, finns det bussar som går tillbaka. Köpenhamn är en av Europas äldsta och mest intressanta huvudstäder, här bor cirka 1.1miljoner invånare. Det finns gott om sidor på Internet om huvudstaden, där du kan läsa på inför besöket. Skulle du önska att övernatta, kan du lätt boka övernattning online och vakna upp i denna underbara stad ännu en dag. Det finns gott om hotell i olika prisklasser beroende på närhet och standard. Frukost ingår inte alltid, men informationen om detta är tydlig.

När du nu har ännu en dag att spendera, kan du passa på att besöka något av de museer som finns där, åka ut till nöjesparken Bakken i Klampenborg eller kanske besöka Zoo? Behöver du lasta av dig lite packning, kan du lätt förvara det på Centralstationen för 40 danska kronor (i mynt!). Tågen över Öresundsbron går flera gånger perUntitled-4 timme och vidare hemåt går tågen ca. 1 gång i timmen. Du kan välja att ladda ditt rabattkort (Jojo-kort) hemma och få resan till ett bättre pris och slippa hantera kontanter. Automater för biljetter till dessa kort finns både på Centralstationen och på Kastrups station. Så varför inte en tur till Köpenhamn – det är dejligt! 

Untitled-3

Text & bild Paula Lundin

Föregående artikelTake Cover rockade loss på Rusthållargården.
Nästa artikelLions South Nature Camp – internationellt läger för ungdomar