Bild1_webbÅhus
INFO-Bladet slog sig ned tillsammans med Ljus & Comforts försäljningschef, Peter Uttke. Han har nästan 30 år i branschen inom markiser, persienner och gardiner. Som han själv säger; ”Jag föddes mer eller mindre med en persienn i handen”.
Åren har gått och expansionen har varit stor. 2001 blev nuvarande Vd:n Roger Persson delägare. 2007 bytte man namn från Åhus Persiennservice till Ljus & Comfort och företaget fortsatte att expandera. Idag är de tio stycken heltidsanställda och har återförsäljare över hela Sverige. Företaget har utställning med verkstad vid stora rondellen i Åhus. ”Integrera” är företagets ledord.

Peter, berätta mer om ordet ”integrera”, Ljus & Comforts ledord.
– Vi gör allt för att inte synas. Varje detalj i markisen är noga genomtänkt för att bli en naturlig del av fasaden. Designen är viktig. Ingen vill ha en ful och klumpig markis. När duken är ute ska den lyfta utseendet på huset och när den är infälld ska den knappt synas. Vi vill helt enkelt att markisen ska integreras! Kassetten som skyddar väven, med den mjuka slimmade formen gör att den nästan försvinner mot fasaden.

Våra pulverlackerade kassetter går att få i flera olika nyanser för att matcha stuprören och fönstren. Samma sak med vävarna som går att få i en mängd färger och mönster för att passa dig och ditt hus.

Du har en oerhörd erfarenhet inom branschen. Hur skiljer sig branschen idag mot hur det var för 15 år sedan?
– Förändringen har varit oerhörd de sista åren. När man började en gång i tiden, fanns det inte så mycket att välja mellan som det finns idag. Vi skräddarsyr med de exakta
måtten som kunden vill ha utan extra kostnad. Förut så jobbade vi bara med persienner och markiser. Idag jobbar vi med att skapa ljusbalans och reducera övertemperaturer till både privatpersoner och företag. Hur man gör är alltid anpassat efter hur man vill göra!

Utvecklingsmässigt, vad är det absolut roligaste du har i butiken?
– Jag måste visa min telefon. Här har jag en TaHoma-app där jag kan sköta alla markiser och gardiner i byggnaden. En oerhört perfekt lösning där man minimerat alla fjärrkontroller. Ett perfekt val för hemmet!

Behöver solskydd vara dyrt?
– Absolut inte. Det finns i alla sorters prisklasser. Idag är sortimentet större än någonsin. Vi har full projektering och kan gärna komma ut, och mäta upp vart solen går upp och ned under hela året. Men vill man montera själv så kan man komma hit och hämta. Vi har fullservice, men kunden avgör alltid i vilken utsträckning de vill ha den.

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelIngefärsmarinerad fläskytterfilé i sparristid
Nästa artikelBarnen rensar upp i naturen