gunnel-bergquist
Gunnel sitter och läser ur sin bok Livet på Solhälla

Livet på Solhälla, som är en släktsaga, är bok nummer fyra av de sex böcker hon skrivit. Denna är den första som givits ut, men det lär inte bli den sista. Gunnel börjar beskriva boken som ett utlopp av alla sina känslor och tankar. Hon funderar mycket på vad som gått fel i vårt samhälle och vill med denna bok så ett frö hos människorna som läser den. Boken handlar om relationer och innehåller mycket sorg, kärlek, skratt och gråt. Hon jämför helt enkelt samhället då och nu. Gunnels man Hans kommer in i rummet och beskriver boken som ” en 40-talist drömmar och erfarenhet av livet”.

Gunnel har kamperat ihop med sin Hans sedan nyårsafton 1962. I 48 år har de hållt ihop och tillsammans uppfostrat tre barn. Familjen och hemmet har alltid varit väldigt viktigt och kommi t i första hand för Gunnel. Jämsides med att ta hand om sin familj har hon arbetat som bland annat säljare. Hon har även varit politiskt engagerad och suttit i olika nämnder.

I hela sitt liv har hon skrivit på något vis. Poesi, verser, uppsatser men även insändare till tidningar. För några år sedan gick hon en skrivarkurs på Jämshögs Folkhögskola och det var efter denna hon började skriva sin första bok. Nu har det alltså blivit sex stycken och en av dem ligger färdigtryckt till försäljning. Boken innehåller påhittade figurer men man kan hitta namn på orter som man känner till.

Bland annat nämns Olofström, Immeln, Kristianstad och Brösarp. Ronja är en av karaktärerna i boken. En liten flicka som föds med väldigt ofördelaktigt utseende. På grund av detta accepteras hon inte av sina morföräldrar då hon inte ”duger” i deras kretsar. Detta kommer dock att ändras och hon förvandlas från den fula ankungen till den vackra svanen.

Gunnel lottar nu ut två stycken av sina böcker.

gunnel-bergquist-roman
Vill du vinna boken? Motivera varför och skicka ditt svar till Infobladet

Vill du vinna en av dem ska du skicka ett brev till

Infobladet, Köpmangatan 15, 295 32 Bromölla.

Skriv en motivering varför just du ska vinna boken.

Lycka till!

Text och bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelEn tjej med mål i sikte!
Nästa artikelSölvesborgsrevyn 2011