hotell-jamshogDet är klassat som Hotell, men ägaren Miran Rampre, som har drivit Liljenborg i 5 år, väljer att kalla det för pensionat eller Bed & Breakfast.

År 1902 startade bygget, som är på 430 kvm fördelat på 3 våningar och källare, och år 1905 stod det klart. Men på den tiden hette det Lilianborg, för mannen som byggde det döpte det efter sin kära hustru Lilian.

Med ån och lövskogen intill så känns det som man befinner sig ute i skogen, men pensionatet ligger relativt centralt. Liljenborg har renoverats upp genom
åren och man har bevarat gammal stil samtidigt som det är nytt och fräscht. 12 sovrum med 20 bäddar och extrasängar, samtliga med kabel-TV och toalett finns att nyttja, samt konferenslokaler.

Det är ett prisvärt boende där företag kan ha hela anläggningen för sig själv. Det är endast 15 km från Liljenborg till Harasjömålas fiskecamp, ca 10 minuters körväg till Boa Olofströms Golfbana och 20 minuters körväg till havet. .  Miran Rampre samarbetar med Gästis i Jämshög, Halens restaurang, Jämshögs Folkhögsskola och Brokamåla Gård mfl.
Text & bild Monica Berg

hotell-jamshog2skogasatan

Föregående artikelFöretagarföreningen Gränslösa Företagare instifar en egen utmärkelse.
Nästa artikelKom och provkör innovativ nyhet