SölvesborgBarn med flaggor som ville hälsa Kungaparet välkomna till Sölvesborg.Musikskolan i Sölvesborg.Kung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia på gång- och cykelbron.Kung Carl XVI Gustav och Viveka Olofsson planterar ett japanskt tempelträd.
Konung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia besökte Sölvesborg den 13 september och många hade kommit för att hälsa Kungaparet välkomna. Förutom Ritz conditori och bageri besökte också Kungaparet den nya gång- och cykelbron som kommer ansluta Ljungaviken och Sölvesborgs stad.

Många hade kommit och ställt sig på stortorget för att få se Kungaparet efter besöket på Ritz conditori och bageri. Efter en stund kom Kungaparet ut med ett stort följe och barnen som stod och tittade började vifta med svenska flaggan. Konung Carl XVI Gustav och Drottning Silvia hälsade på Sölvesborgs medborgare och fick rosor av två små barn.
Efter vandringen i stan fortsatte Kungaparet till fyra årstiders park där en bil väntade. Färden gick sedan ut till Ljungaviken där Kungaparet skulle besöka den ännu inte öppnade gång- och cykelbron. Där fick Kungaparet en guidad tur av kanslichef och kommunjurist Johan Braw, Miljösamordnare på Sölvesborgs kommun Helen Gårner och Ronny Södergren, VD på Stål och Rörmontage AB. När Kungaparet kom tillbaka till fast land i Ljungaviken hjälpte Kung Carl XVI Gustav Viveka Olofsson att plantera ett japanskt tempelträd. Efter besöket i Sölvesborg åkte Kungaparet vidare till Eriksberg Vilt & Natur.
Dagen blev trevlig för Sölvesborgs medborgare och eftersom Konungen inte har varit i Sölvesborg sedan 1988 var det många som hade kommit för att ta del av den historiska händelsen. Vädret kunde inte varit bättre när Kungaparet besökte Sölveborg och gick på den nya bron som öppnar officiellt i november i år.
Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelBallongen – Ett vänskapsband
Nästa artikelMirka gör dig naturligt vacker!