Varför inte ordna en dagsaktivitet på dagen och äta julbord på kvällen? T.ex Gokart på Sölvesborgs Gokartsbana. Gokart är en bilsport som körs på asfaltbana med en liten snabb specialbyggd bil.

Helhetslösningar för din personal eller dina kunder kan ordnas efter önskemål.

Sölvesborgs Gokartbana samarbetar med företaget Best Coast Limo och det nya motellet Bellas Place som går i 50 tals stil.

Övernattning ordnas och hämtning samt lämning i Limousin om så önskas.

Eller så bokar man en dag för sin personal och sina kunder för inom- och utomhusgokart och femkamp.

– Allt går att ordna, menar Daniel Salonen och Niclas Nilsson som startat upp detta företag.

Daniel driver företaget Sölvesborgs Totalservice och Niclas har företaget Best Coast Limo. De ville starta upp något tillsammans och tyckte det skulle finnas mer att erbjuda i Sölvesborg. Båda är intresserade av gokart och det bästa med det är att det är en bra familjeaktivitet också.

– Från 8 år och uppåt, den äldsta vi har haft här, berättar Niclas, var en man på 78 år, han tyckte det var jätteroligt. Det har gått väldigt bra och varit mycket uppskattat och det är lätt att hitta hit från motorvägen och gott om parkeringsplatser.

Kuriosa:

Historien om hur karting började

I augusti 1956 byggde Art Ingels i Kalifornien den första karten och skruvade dit en begagnad gräsklipparmotor och hade sedan väldigt kul när han körde på en närbelägen parkeringsplats.

Art hade kul med sin lilla bil, som han kallade för en ”kart”, och som snart blev go-kart, och han hade nog inga andra ambitioner än att ha kul. Men, folk som såg när han körde ville också prova på, och snart fanns det en hel industri som kunde leverera allt som behövs för att köra kart. Det sägs att tre år efter det att Art hade tagit sin första provrunda, så fanns det tre hundra företag i USA som levererade kartar och motorer.

Text & Bild: Monica Berg

Niclas Nilsson (t v) och Daniel Salonen har tillsammans startat upp Sölvesborgs Gokartbana

Föregående artikelTuffa tider och kommunalt ansvar
Nästa artikelSigge funderar…