Bromölla
Söndagen den 8 december bjöd Lions på många aktiviteter.

Julmarknaden i Bromölla startade kl. 13:00, butikerna hade söndagsöppet mellan 13:00-18:00 och bjöd på många fina erbjudanden. På Torget bjöds det på glögg, våfflor och grillad korv. Barnen åkte karuseller, fiskade i fiskdammen och lämnade sina önskelistor till Ryssbergstomten. På torget fanns julklappsstånd, dörrkransar, fågelholkar och ett lax-hjul. Det var många som deltog i julmarknadens tipspromenad och gissade julgranens höjd.

Musikskolan uppträdde med härlig musik och sång, julmarknadsorkestern ´´Elisabeth och Pojkarna´´ underhöll med julmusik. Vid fyra tiden blev det dans runt granen, det syntes glädje hos dansarna och höga skratt hördes långa vägar. Där sjöngs traditionella julvisor och barnen var utklädda till små söta tomtar. När dansen kring granen var klar så kom tomten med godispåsar till alla barn. Lions delade ut priser för julmarknadens tipspromenad och ´´gissa julgranens höjd´´.

Den regniga kvällen lystes upp av att Bromöllas Lucia 2013 kröntes, luciasmycket kommer ifrån Juhlins Ur & Guld. Lucia med tärnor bjöd på mycket fin sång. Nu blir det bråda dagar för följet som ska besöka alla äldreboenden samt ett stort antal företag i kommunen.
Ett stort TACK till Lions som för 48:e året arrangerade Bromöllas Lucia.

Text: Josefin Andersson
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikel5-års kalas på Sparbanken Göinge
Nästa artikelVRF segrare i serien