kristianstad-arena-1

Den ståtliga byggnaden lyste upp söder, kvällen den 15 oktober. Den lilla allén som var belägen framför själva arenan bestod av två stora träd och massor av spotlights som prydde asfalten.

Tre ingångar fanns det att välja mellan och väl inne minglade människor för fullt. De flesta herrarna hade kostym och de flesta damerna fina klänningar eller toppar. En del såg lite disorienterade ut och andra bara glada, en sak var i alla fall säkert; detta var nytt för alla.

Klockan började närma sig halv nio och förväntansfulla blickar skymtades inför denna speciella invigningen. Scenen beträddes av ungdomar iklädda svarta kläder och glittriga guldhattar. Låten de framförde hette ”One”. Efter detta lilla numret ljöd applåderna och trummor började spela. Ut från publiken och längs mittengången kom det trummande killar i alla åldrar som gick mot scenen. Efter numren kom fullmäktigeordföranden Erna Arhag och Jesper Larsson, målvakt i IFK Kristianstad in och berättade lite kort om arenan och Kristianstadbygden.

Bandet började spela och Måns Zelmerlöv (kvällens konfrencier) inträdde scenen och brast ut i sång och låten ”Cara Mia”. Han sjöng även ”Hold on” och ”Hope and Glory” senare under kvällen.

Salem Al Fakir stormade ut på scenen efter en kort presentation och han körde på starkt med bland annat 4 o´ clock in the morning och kronprinsessans och prins Daniels sång som Salem al Fakir skrev till deras bröllop. Hans komiska framförhållning och charm gav en bra effekt på publiken. Lokalen var nu full och 4701 personer klappade händerna i takt till Salem al Fakirs ”Keep on walking”.

Con Rytmo kom ut efter Salem Al Fakirs uppträdande och en duell på trummor inleddes, efter en stunds trummande släcktes plötsligt lokalen ned och det enda man såg på scenen var neonkonturer av två snubbar, fyra trumpinnar och en elgitarr. Ett medley av klassiker kördes och de bjöd alla på en hejdundrande show. Efter Con Rytmos uppträdande var det dags för Tommy Körberg som började med ”fattig bonndräng”. Han sjöng även ”For my wedding” och ”Fait Accompli”. Sen var det dags för en paus.

kristianstad-arena-2

Kristianstads stolthet presenterades, Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Han sjöng ”Ännu blommar våra rosor” och ”Copacabana”. Efter detta kom Lena Philipsson ut på scen och sjöng ”Lena Anthem”. Hennes energi var enorm och hela lokalen fylldes upp med glädje. Hon fortsätter med ”Dansa i neon”och ”Det gör ont”. Efter Lenas starka framträdande kom resten av artisterna ut och bugade. Måns bad Olle Jönsson att stanna kvar för att köra en sista låt, skånepojkarna emellan och de sjöng Perikles gamla goa dänga ”Var ska vi sova i natt”.

Kvällen blev lyckad och de flesta gick hem med ett leende på läpparna, sen återstår det att se vad den fina nya arenan har att bjuda på i framtiden.

text&bild Belle Karlsson och Veronika Brink

Föregående artikelBlomster och Kvist vid Tallparken i Mjällby
Nästa artikelElin Berg vann.