fjalkinge-if-3Loppisen slog rekord – och IPbygget är igång! Rekordsiffror på loppmarknaden. Bygget av nya idrottsplatsen är igång. Fjälkinge IF har haft sämre dagar.

I Fjälkinge är det så, att om det plötsligt är väldigt mycket bilar i byn så är det oftast beroende på en trafikolycka på E22 och att trafiken dirigerats inom samhället. Men en gång om året är det trevligare omständigheter som vållar ”trafikkaos”: Fjälkinge IF:s loppmarknad. Den senaste öppnade grindarna 14 augusti – och… vilket drag! –

Rekord, säger Stefan Holmquist, Fjälkinge IF:s ordförande.

– Vi hade en bruttoförsäljning på 170 000 kronor och vi bedömer att vi hade ca 2 400 besökare.

Fina pengar! fjalkinge-if-2

– Absolut. Nu är det ju bruttosiffror. Tyvärr försvinner en del i utgifter för avfallshanteringen, men det blir ändå ett väldigt värdefullt netto till gagn för föreningens verksamhet. På loppisen informerade FIF om idrottsplatsbygget. Några hundratals meter därifrån gick infon att studera praktiskt. IP-bygget är igång. Grunden till klubbstugan är gjuten. VVS-delen är förberedd, det sticker upp rör ur plattan.

Alla inom Fjälkinge IF som har jobbat med projektet kan nu se att slutprodukten håller på att tillverkas.fjalkinge-if

– Det känns väldigt skönt. Återigen stort tack till alla inblandade, säger Stefan. Fotbollsplanerna, då? Jo, 23 augusti gick NCC till attack mot den mångåriga åkern. Och sen ska det gå fort. I mitten av oktober ska, om vädret tillåter, såväl konstgräsplan som gräsplan vara på plats.

– Det hänger ju på temperaturen när plastgräset ska klistras, vi får hoppas att det ordnar sig, säger Stefan Holmquist. Sen återstår mycket jobb med klubbhuset. Där har föreningen tagit på sig en väldigt stor del av arbetet för att hålla nere kostnaderna.

– Vi börjar såklart med omklädningsrummen, men när hela klubbstugan står helt klar är inte så lätt att säga, det är mycket ideellt arbete som ska göras.

Hur känns läget där?

– Mycket bra, det finns en stark uppslutning, vi kommer att fixa det här på ett bra sätt, det är jag övertygad om, säger Fjälkinge IF:s ordförande Stefan Holmquist. Peter Malm Fjälkinge IF:s yngsta lirare På bilden syns några av föreningens yngsta lirare.

De är födda 2004, 2005 och från dagen då bilden togs, onsdagen den 18 augusti, är även barn födda 2006 välkomna att vara med. Det är mycket rörelselekar, både med och utan boll. Barnen födda 2004 tränar för sig och barnen födda 2005 och 2006 tränar tillsammans. Vi är på Willandias 7- mannaplan och träningstiden är onsdagar mellan 17.30- 18.15.

Välkommen att vara med!

Föregående artikelKroppsviktigt utökar sin verksamhet till Kristianstad.
Nästa artikelMc-träff vid Tydingesjön