galtsjön-1Den 15 Maj 1985 invigdes Wärdshuset beläget vid Galtsjön strax utanför Ronneby och drevs fram till December 2008.

Med nya ägare till fastigheten, nyrenoverat och med ny egen regi öppnades Wärdshuset upp igen den 15 Maj 2010 av Andreas Bromée och hans 9 anställda. Wärdshuset har 3 konferensrum i olika storlekar med plats för upp till 50 personer. Det finns även catering. I anslutning till konferensrummen finns ”stora hallen” med möjlighet till mässor eller utställningar i samband med konferensen.

I restaurangen finns 150 sittplatser. Där erbjuds frukost varje vardagsmorgon på plats eller avhämtning fram till kl 10.00. Kl 11.00 dukas det upp en lunchbuffé med minst 2 olika alternativ eller om man vill kan man välja något från a la cartemenyn. Vill man ha något mindre, som t ex en smörgås, går det också bra. De tar även emot större sällskap som bröllop, födelsedagar under kvällstid, då man kan äta och dricka gott med fin utsikt över sjön.

I anläggningens nedre del finns det 8 hotellrum, både enkel- och dubbelrum. Alla rummen har tv, trådlöst internet, toalett/dusch och framför allt en underbar sjöutsikt. Vill man kombinera sin vistelse med olika evenemang så erbjuds det på kvällar och helger. Från 1 Okt kan man i samband med en 3-rätters middag lösa ett mordmysterium. Det är ett nytt och spännande koncept att lösa en komisk mordgåta genom diskussion och improvisation. Alla deltagare får en egen roll med sina egna ledtrådar och egna uppdrag som ska utföras under middagen. Middagen blir garanterat en succé med många skratt.

Wärdshuset har ett fantastiskt läge intill sjön vilket gör att man har en mycket vacker utsikt från restaurang och hotell. Det finns möjlighet till fiske och man kan hyra båt eller bara njuta intill sjön vid de 4 badbryggorna som finns att nyttja. Närheten till E22:an och med stora parkeringsmöjligheter gör att man enkelt hittar hit och snabbt kommer ut på vägen igen.

Runt sjön finns strövstigar, fortsätter man en bit upp i skogen når man även Blekingeleden.

galtsjön-2

För de turister som stannar finns här även en turistinformation som är bemannad under sommarmånaderna med information om vad som finns att hitta på i Blekinge.

Text & bild Carina Breiner

Föregående artikelEriksberg – på djurens villkor
Nästa artikelBrett produktutbud för effektiv profilering