Flugskitar & Varvtal.

I juli var jag äntligen inflyttad och jag tänkte att nu är det inte mycket kvar att göra.

Då visste jag inte att golvlister var en sort för sig och hur mycket jag än ansträngde mig låg de där och satte inte upp sig själv. Dock har jag numera en dörr till toaletten och det gör mig glad!

I köket skulle jag ha upp en hylla och genom Sekreterarens man fick jag låna en borrmaskin och satte igång. Men det var omöjligt. Jag borrade, svetten rann och jag tog i för kung och fosterland – men hålet vägrade att bli mer än en centimeter djupt. Till slut var jag tvungen att ringa efter support.

Sekreteraren och hennes man dök upp. Efter en timmes kämpande var det fortfarande inte tillräckligt djupt. Vi diskuterade storleken på borret och om det var rätt borr, till sist ökade vi varvtalet och vips var hyllan uppe.

Sedan var det lamporna. Jag hade helt enkelt inte tillräckligt med kraft för att borra i ett tak som var armerat för större jordbävningar eller kanske arkitekten var ur humör när han gjorde ritningarna och tänkte ”här ska inga lampor upp”? Därför frågade jag elektrikern om han kunde fixa det. Att sätta upp lampor i taket tangerar ju – med lite god vilja – en elektrikers arbete och eftersom jag har valt Bromöllas snällaste elektriker så fick jag ”ja” som svar. ”Märk ut var jag ska borra så gör jag det när jag är klar med det andra”, sa han.

Jag mätte noggrant och till slut hade jag ett stort kors, en liten prick och en stor prick i köket medan det i de två andra såg lite bättre ut. ”Det var små flugskitar”, sa elektrikern och jag sa som det var att i köket fanns tre flugskitar och det var den största som han skulle sikta in sig på.

Vi flyttade undan köksbordet och satte fram stegen. Elektrikern stegade upp, tog på sig hörlurarna, greppade borrmaskinen och med hela kroppen tog han sats. ”Det är fel flugskit”, skrek jag eftersom han hade hörlurarna på sig, ”det är den stora flugskiten”! Sedan såg jag hur han log stort och som vanligt hade jag blivit grundlurad igen.

Nu är lamporna uppe och jag kan bara konstatera att golvlisterna ännu inte är på plats samt att storleken är utan betydelse – det är varvtalet som räknas!

Föregående artikelAtt köra bil på passagerarsidan
Nästa artikelLöständer, kött och knäckäppelkaka