Kristianstad
Den kommunala musikskolans musikkurs Flash sätter nu upp ”Hairspray” på Kristianstad Stadsteater. Föreställningen har premiär torsdagen den 25 april klockan 19:00, sedan visas föreställningar fredagen den 26 april klockan 19:00, lördagen den 27 april klockan 15:00 och 19:00 och söndagen den 28 april klockan 14:00 och 19:00.

Musikalen handlar om segregationen på 60-talet och om att vara annorlunda och vilja mycket i en värld där alla är emot en. Tracy Turnblad är en överviktig, mörkhyad tonåring som hatar diskrimineringen i USA:s samhälle. Hon drömmer om att en dag få vara med i TV-shBenjamin Löfquist i rollen som  Corny Collins.Emma Ehrenberg i huvudrollen som  Tracy Turnbladowen ”The Corny Collins Show”. Under Tracys resa får hon möta många motgångar och för att kunna uppfylla sin dröm måste hon tänka stort.
”Flash” är gruppen som ligger bakom produktionen och gruppen består av tre lärare och 28 elever. Tidigare har gruppen satt upp produktioner som; ”Footloose”, ”The Wiz” och ”Hair”. Åldrarna för skådespelarna ligger mellan 14 år och 20 år.
– Vi har jobbat med Hairspray sedan september förra året, säger musiklärarinnan Lotta Hedberg. Det har inte varit direkt några motgångar i produktionen, men alla är så individuella att det alltid finns saker som man kanske har svårare för.
Vad är det nu som återstår?
– Jättemycket återstår. Vi repar in i det sista med scenografin för att allt ska bli så bra som möjligt. Det här är ett jättestort projekt och just nu är jag ganska trött. Men det känns jätteroligt med allt som har hänt hittills och premiärveckan är den roligaste veckan på hela året, avslutar Lotta.

Text: Veronika Brink
Bild: Emma Isaksson

Föregående artikelDags att plantera
Nästa artikelBli Mästaren i Ditt liv!