Johanna-Perätalo,-Simon-Hoff,-Simon-Skyvell,-Herman-Nilsson-och-Andre-Svensson-på-Boracay-CMYKOlofström
Mona och Mats Hoff anordnar unika semesterresor till paradiset Filippinerna, där spännande utflykter till urbefolkningen, bad, snorkling och god, hemlagad filippinsk mat fyller dagarna.

Intresset för just Filippinerna väcktes av Monas pappa Göran, som tillsammans med sin fru Margareta Hoff åkte många resor till Filippinerna för att göra dokumentärfilmer. Det var också de som startade Hoff Äventyrsresor, som erbjuder ett unikt tillfälle att åka på en semester långt utöver det vanliga.
– Resenärer i alla åldrar kan åka med oss, säger Mats. Gammal som ung, så anpassar vi utflykterna och äventyren så att alla kan följa med.

Hoff Äventyrsresor har några olika resepaket att erbjuda; en resa går till öarna Mindoro och Boracay, och en går till öarna Mindoro och Malapascua. Nytt för 2015 är resan till Mindoro och Palawan.

Resorna bjuder på 16 dagar bland de vänliga, glada filippinierna, och utflykter varvas med fria dagar för avslappning och njutning. På ön Mindoro bor man i bungalow i den lilla fiskebyn Sabang och får åka på spännande utflykter med båt eller ut i djungeln och träffa Filippinernas urinvånare, Mangyanfolket som bor i bergen. På ön Boracay hittar man en av de vackraste stränderna i världen och under våren 2015 går sista resan, åtminstone för stunden, till Boracay, så det gäller att passa på! På ön Malapascua kan man njuta av en stressfri tillvaro med en härlig strand för bad och snorkling.

Den nya ön Palawan är en plats som fortfarande är ganska orörd och där ett par säsonger av tv-programmet Robinsson spelats in. Där får man chans att njuta av det fantastiska ölivet, med regnskog och undervattensgrottor runt hörnet.
– Vi har ett 30-tal platser per resa, så det gäller att boka i god tid, tipsar Mona. Vi har flera resenärer som åker med oss år efter år, och som precis som vi aldrig tröttnar på Filippinerna.

Text: Petra Horning
Bild: Hoff Äventyrsresor

Föregående artikelLångt eller kort hår – Big Waves klipper alla
Nästa artikelFinska Föreningen släpper en antologi