blues-1Lördagen den 30 oktober blir det Blueskväll hos Jämshögs Gästgiveri.

Ingvar Björnsson har samlat ihop det gamla gänget så tillsammans med Jan Gerfast Bluesband och The Combinations kommer det bli en helkväll för bluesälskare. 13 man kommer att ge publiken bluesrythm, munspel och gitarrsolon mm. Kl 19.00 drar man igång. Det blir mingel i pausen och efteråt bjuds det på lite blandat.

Ingvar Björnsson berättar att det är som att gå tillbaka till rötterna. I hans band medverkar denna kväll Lasse Rosén på trummor, Paul Karlsson på bas, Peter Olofsson på gitarr, Anders Thorén på keyboard och Pelle Åberg på munspel och gitarr.

The Combinations sångare Örjan som är från Helsingborg spelar gammaldags Blues.

Jan Gerfast har spelat i hela Europa samt andra länder. Det är ett trioband där hans sambo Anna står för sång och keyboard, Per-Håkan Andersson bas och Jan Gerfast själv håller i gitarren och från den lär det komma bluestoner och gitarrsolon. Både Ingvar Björnsson och Jan Gerfast är uppvuxna i Osby. Ingvar har fått veta av Jan, som är 10 år yngre, att när Ingvar som 18-åring spelade på pubar, smög Jan som 8- åring runt för att lyssna. Jan fastnade för bluesen redan då.

Innan spelningen serveras det mat på Gästis, en billig och god ”bluestallrik”. För er som är bluesälskare, förboka biljett och bordsplats redan nu. Gästis tar emot ca 80 matgäster denna kväll.

blues-2

Föregående artikelGod mat och härlig musik varje fredag!
Nästa artikelI höst händer det mycket på biblioteket!