alternativ-medicin-praktikenDet är nu 25 år sedan som Inger Persare startade sin praktik. Verksam både i Sölvesborg och Hässleholm, det kommer patienter långväga ifrån.

Vad är då Alternativ Medicin?

Jo, man väljer andra behandlingsformer än den traditionella sjukvården. Inger berättar att här behandlas inte problemet, utan orsaken till problemet. De olika behandlingsformerna är öronakupunktur, akupunktur, homeopati och via analys i irisögat får man ett helhetstänk när de gäller patienten.

Har man t ex ofta huvudvärk så tar man reda på var den kommer ifrån. Det kan bero på spänningar, matsmältningsproblem, problem med lever, tarmar, njurar eller hormoner.

– Att behandla en orsak till problemet kan ta tid, säger Inger, men symptomen läker. Man kan se obalans inne i organ och organsystem via irisen i ögonen. Idag används en digital teknik där man tar bilder, som lagras i en dator, med en speciell kamera. I datorn förstoras bilder och sigment som man vill titta vidare på.

Irisanalys kan jämföras med röntgen, ultraljud, blodprovsundersökningar, tarmröntgen, gastroskopi, enterskopi samt hjärt- och kärlsjukdomar. Efter en sammanställning som tar ca 30 min, kan Inger berätta status på undersökningen. Hon ger då råd om man behöver söka läkare och vilken undersökning man ska be att få eller Alternativ Medicin. Forskning utomlands visar att irisanalys är lika säker som den traditionella sjukårdens undersökningar.

Jag frågar Inger varför hon började jobba med alternativ medicin.

– När jag var liten tog min mormor med mig till en homeopat och där hände underverk. Öroninflammationer, eksem, orolighet, sömnproblem behandlades och försvann.

Hennes starka intresse för hälsa och förebyggande sjukvård gjorde att hon startade eget för 25 år sedan. Då var människor skeptiska till behandlingsformen, men idag har hon fullt upp.

Nu är det 2011 och trenden att ta hand om sig och bli mer medveten hur man lever ökar hela tiden.

– Det ser jag fram emot, avslutar Inger.

Text & bild Monica Berg

Föregående artikelStig från Svängsta blev Rio-Kalles kronprins
Nästa artikelHej! Det är jag som är Sigurd Håkansson, allmänt kallad SIGGE.