För tredje året i rad är det dags för Tummetott att bjuda upp alla barn och föräldrar som vill röra på sig till norra Prästslätten i Karlshamn lördagen den 9 maj.
Det är föräldrakooperativet och förskolan Tummetott som anordnar Tummetottloppet. Det kommer att vara två lopp, ett lopp för de minsta barnen och ett lopp för lite äldre barnen och deras vuxna. Ur mer miljövänligt perspektiv har de tagit bort goodiebagspåsarna för att istället bjuda på frukt, dricka och medalj vid målgång och innan loppet får man nummerlapp.
Man håller tummarna för fint väder så att hoppborgen kan blåsas upp. Det kommer även finnas försäljning av korv med bröd samt fika. De tidigare två åren har det varit ett hundratal deltagare och man hoppas på att det kommer lika många i år. Det har blivit en trevlig tradition där man kombinerar nytta med nöje.
Tummetottloppet genomförs dels för att uppmuntra barn till att vilja röra på sig och det är alltid roligare när man kan göra saker tillsammans. Men även för att marknadsföra förskolan där man som förälder har större inblick i verksamheten. Att ha sina barn på ett föräldrakooperativ innebär att man som förälder är delaktig i sitt barns förskoletid genom att gå på stormöten, göra föräldrainsats i barngruppen, engagera sig vid städdagar och trädgårdsdagar, sitta i styrelsen med mera. Man får möjlighet att påverka och får en härlig gemenskap tillsammans med personalen, föräldrar och alla barn. Föräldrakooperativet Tummetott fyller även jämnt i år med sina 30 år, så det planeras för fullt inför det firandet senare i höst. För mer information om Tummetottloppet se Tummetotts Facebook.
Text: Veronica Palmgren
Foto: Jonas Vallin
Föregående artikelHur hänger naturen och kulturen ihop i Blekinge, sett ur ett drönarperspektiv
Nästa artikelNytt tillskott på Tandvårdshuset